Az idén tizedik alkalommal adták át a Randstad Awardot, amellyel a legvonzóbb hazai munkáltatók teljesítményét ismerik el: a Magyar Telekom sorozatban ötödik éve nyerte el a telekommunikációs szektor legvonzóbb munkahelye díjat.

20220628 Budapest Telekom Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG 
20220628 Budapest 
Telekom 

Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A Randstad Employer Brand Research átfogó, globális munkáltatói márkakutatás közel 163 ezer 18–64 éves válaszadó véleményét gyűjti össze 32 piac több mint 6000 vállalatáról. A felmérés Magyarországon 7342 dolgozó bevonásával zajlott, amelyben a legnagyobb munkaadók és a különböző szektorok megítélése mellett a legfontosabb mozgatórugóit elemezték. 

Az elmúlt évek tendenciái azt mutatják, hogy a hazai munkavállalók számára az IT-, az üzleti szolgáltatási és a telekommunikációs szektor a legvonzóbb, valamint a munkabér és a juttatási csomag, illetve a vállalat pénzügyi stabilitása a legfontosabb szempont. 

A top 5 munkahelyválasztást befolyásoló tényező között található az állás hosszú távú biztonsága, valamint a munka és a magánélet egyensúlya. Ez utóbbit és a célorientált munkavégzést szem előtt tartva döntött úgy a Telekom, hogy kezdetben 150, majd 300 fő bevonásával a 4 napos munkarendet teszteli, amelynek a legfontosabb célja az információgyűjtés. 

 

A pilotprogramban részt vevő munkatársaink 92 százaléka érezte úgy, hogy a munkája mellett elegendő ideje jut a magánéletre, és az első tesztidőszak végén 90 százalék válaszolta azt, hogy szívesen folytatná a 4 napos munkavégzést

 

– mondta a díj kapcsán Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom chief people officere.

Május derekán fizeti az osztalékot a Magyar Telekom

Kétszer annyit osztanak vissza, mint tavaly.