Cégünket, a Global-Union Kft.-t Suhajda Szilárd támogatása és tragikus kimenetelű halála miatt számtalan kritika érte – erről írt bejegyzést Juhász László ügyvezető tulajdonos.

Suhajda Szilárd, Juhász László, Global Union
Suhajda Szilárd (b) és Juhász László, a Global-Union tulajdonosa (Fotó: Global Union / Facebook)

Mit kell tudni a cégről, amely Suhajda Szilárd főszponzora volt?

A teljes mértékben magyar érdekeltségű Global-Union több évtizedes tapasztalatot szerzett a hazai irodatechnikai piacon. Honlapján az olvasható, hogy 1991-ben alapították, a fő profilja alapvetően az irodagépek forgalmazása és szervizelése. A társaság megszerezte a japán Kyocera – ez a brand adta Suhajda Szilárd Everest-expedíciójának is a nevét (Kycora Everest Expedíció 2023) – nyomtató- és multifunkciós készülékek magyarországi képviseletének jogát, majd a 2014-ben a Kycora Document Solutions termékek kizárólagos hazai disztribútorcége lett. Előbb országos lefedettségű szervizhálózatot építettek ki, aztán 2016-ban bővítették a termékportfóliójukat különféle szoftveres dokumentumkezelési megoldásokkal. Néhány évvel ezelőtt, 2019-ben hozzájuk került a Kyocera Solar disztribúciós joga, ezzel beléptek az energetika piacra. Ezzel egyidejűleg a Kyocera Kitchen Ceramics (konyhai kerámia) forgalmazásába is belekezdtek. Legutóbbi nyilvános adataik alapján 2021-ben 2,675 milliárd forint nettó árbevételt értek el.

Miért támogatta Suhajda Szilárdot a Global-Union?

Juhász László most azért szólalt meg, mert úgy érezte, hogy támogatóként és Szilárd barátjaként muszáj a gondolatait megosztania. Szilárdot 2017-ben, Klein Dávid mászótársaként ismerte meg egy partnertalálkozó keretein belül. Hat év alatt nagyon sok közös programot, motivációs előadást és csapatépítő kirándulást szerveztek együtt. 

 

Szilárd olyan értéket képviselt és adott át a személyiségével, a tartalmas előadásaival, amely sok embernek példaként szolgált. A hite, az élet szeretete, a céltudatossága nekem is kivételes volt, és remélem, azok számára is, akik közelebbről ismerhették

 

– fogalmazott az üzletember. 

Emlékeztetett arra is, hogy Suhajda Szilárdnak több sikeres, illetve kevésbé sikeres expedíciója volt, amelyeket a Global-Union támogatott és végigkísért. Így például 

  • a 2017-es Mount Everest-,
  • a 2018-as Sisapanghma-,
  • a 2019-es K2-, 
  • a 2022-es Loche-mászást is szponzorálták. Juhász László is elkísérte két expedícióra a magyar hegymászót, beleértve a 2023-as Mount Everest-missziót.

 

Szilárd csak önmagában, a felkészültségében és a tiszta mászásban hitt. Törekvésünk az ő álmainak támogatása volt és nem azok megkérdőjelezése. 

 

– húzta alá. Végezetül arra kért mindenkit, hogy ne Suhajda Szilárd halálának körülményeit és okait minősítse, hanem a példás életét és az elért eredményeit.

Kedden búcsúztatják a fővárosban Suhajda Szilárdot – a család kéri, ne fekete ruhában érkezzenek a megemlékezők

Csendes megemlékezést tartanak a fővárosban ma 19 órától a Szemlőhegyi-barlang feletti parkban található hegymászóemlékhelynél.