Megváltozik az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. elnevezése: 2023. augusztus 1-jétől Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. cégnéven – Alfa Biztosító márkanéven – folytatja a tevékenységét – közölte hétfőn az Aegon az ügyfeleivel. 

Fotó: Róka László / MTI

Az Aegon közleménye szerint a névváltás nem jelent változást a vállalat működésében, termékeikben és kötelezettségeikben, valamint ügyfeleik felé való elkötelezettségükben.

A névváltás ügyfeleinket nem érinti, teendőjük ezzel kapcsolatban nincs. A korábban kötött szerződések változatlanul érvényesek. Szolgáltatásaink továbbra is az eddigi feltételekkel érhetők el

– írták, hozzátették ugyanakkor, hogy az elérhetőségeik értelemszerűen megváltoznak: weboldaluk alfa.hu lesz ezentúl, ahogyan az online ügyfélszolgálat is az ügfelszolgalat.alfa.hu oldalon keresztül lesz elérhető. A telefonos elérhetőség viszont változatlan marad. 

Augusztus elsejével leányvállalataik illetve az önkéntes nyugdíjpénztár neve is változik:
Az Aegon Magyarország Pénztárszolgáltató Zrt. új neve Alfa VIG Pénztárszolgáltató Zrt.,
Az Aegon Magyarország Közvetítő és Marketing Zrt. neve Alfa VIG Közvetítő Zrt.
Az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztár új neve Alfa Önkéntes Nyugdíjpénztárra változik.
 

Emlékeztetőül, az Aegon Alapkezelő neve 2023. május 15-től VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt.-re változott.


A cég többségi tulajdonosa, a Vienna Insurance Group A.G. Wiener Versicherung Gruppe (VIG) az egyik legnagyobb jegyzett nemzetközi biztosító cégcsoport Közép- és Kelet-Európában. A bécsi székhelyű VIG csoport 30 országban 50 vállalaton keresztül hosszú évek óta folytat biztosítási tevékenységet. A társaság kisebbségi tulajdonosa a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. útján a Magyar Állam.