Hétmilliárd forintból fejleszti tovább a Dreher kőbányai gyárát az Asahi anyavállalata és regionális központja. A sörgyártó cég 120 százalékkal növeli meg az alumíniumdobozos sörök előállítási kapacitását, lehetőséget teremtve ezzel akár az exportra is – áll a vállalat közleményében. 

Budapest, 2022. április 24.
A 2017-óta japán Asahi Group Holdings tulajdonában lévő Dreher Sörgyárak Zrt. üzemépülete Kőbányán, a Dreher Antal út 3. szám alatt. A gyárat eredetileg 1862-ben alapította id. Dreher Antal, aki Angliában és Münchenben tanulta ki a sörfőzés mesterségét. Az álamosítás után jött létre a Kőbányai Sörgyárak Nemzeti Vállalat, majd a Magyar Országos Söripari Vállalat és 1981-ben lett önálló a Kőbányai Sörgyár. A japán Asahi Group Holdings 2017-ben vásárolta fel. A Dreher Sörgyár több márkanév alatt is forgalmaz sört Magyarországon.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Róka László / MTI

Az új alumíniumdobozos gyártósor lehetővé teszi, hogy a Dreher tartani tudja az alkoholmentes portfóliójával kapcsolatos terveit. Az egység és a hozzá tartozó új minőségbiztosítási labor a legújabb technológia felhasználásával készült el, az esetleges hibajelenségeket a mérnökök távoli eléréssel is észlelhetik és javíthatják. 

A fejlesztést a vállalat EU-s vagy állami pénzügyi támogatás nélkül, önerőből, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásként valósította meg.

A Dreher a beruházástól kevesebb fajlagos energiafelhasználást, illetve a gyártás karbonlábnyomának csökkenését is várja. Emellett az új sor megújuló forrásból származó csomagoló alapanyag kezelésére és tisztán kartoncsomagolt multipack gyártására is képes lesz, teljesen elhagyva a műanyag csomagolást.