Mesterséges intelligenciával (MI) foglalkozó céget alapít miután hónapok óta tervezte, hogy létrehozza a ChatGPT riválisát. Az MI-cég a xAI nevet kapja. 

X.AI - Elon Musk IllustrationX.ai logo displayed on mobile. On 15 April 2023 in Brussels, Belgium. (Photo illustration by Jonathan Raa/NurPhoto) (Photo by Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: AFP

Az xAI célja, hogy megértsük az univerzum valódi természetét

– olvasható a cég weboldalán. A honlap szerint az új céget Musk fogja vezetni, és szorosan együttműködik majd a Twitterrel és a Teslával.

Musk áprilisban a Fox News akkori műsorvezetőjének, Tucker Carlsonnak adott interjújában beszámolt az új MI-vállalkozásával kapcsolatos terveiről.

El fogunk indítani valamit, aminek TruthGPT lesz a neve

– mondta. 

Musk pár hónappal ezelőtt egy interjúban arra figyelmeztetett, hogy a mesterséges intelligencia a civilizáció pusztulását okozhatja, és más tech vezetőkhöz hasonlóan az egyre élesedő MI-verseny szüneteltetésére szólított fel – írja a CNN. A cég víziójáról egyelőre kevés részletet osztottak meg, de a honlap szerint aktívan toboroznak munkatársakat.

Sérülékeny pillanatban érkezik Musk legújabb vállalkozásának bejelentése. Hónapok óta felfordulás uralkodik a Twitter háza táján, miután Musk leépítette az alkalmazottakat, ellentmondásos irányelvi változtatásokat vezetett be és elidegenítette a felhasználók és a hirdetők egy részét.