Beperelte a Twittert a közösségimédia-vállalat több egykori és jelenlegi alkalmazottja a 2022-ben elmaradt pótlékok ügye miatt. A San Franciscó-i szövetségi bírósághoz benyújtott keresetben a felperesek azt állítják, hogy a cég korábbi vezetői több alkalommal is azt ígérték, hogy prémiumot fognak nekik kifizetni, de ez végül azóta sem történt meg. 

Fotó: AFP

A pert indító egykori és jelenlegi Twitter-alkalmazottak az elmaradt prémiumra hivatkozva több tízmillió dollárt követelnek a vállalattól. A pótlékfizetésre vonatkozó ígéretek a kereset szerint azt követően is elhangzottak, hogy tavaly októberben megvásárolta a Twittert.

A felperesek azt sérelmezik, hogy ezekre a végül be nem váltott ígéretekre alapozva döntöttek úgy, hogy a cégnél maradnak, illetve utasítottak el más állásajánlatokat.

A Twitterrel szemben már több eljárás folyik kifizetetlen bérleti díjak és számlák miatt, illetve számos korábbi alkalmazott is beperelte a céget különböző ügyek miatt. Legutóbb múlt héten indított pert a vállalat ellen 17 zenei kiadó, ők a szerzői jogok megsértése miatt 250 millió dollár kártérítést követelnek a Twittertől.