A Walt Disney további két évvel meghosszabbította Bob Iger vezérigazgató szerződését, így a régóta vezető pozíciót betöltő vállalatvezetőnek több ideje marad utódjának megtalálására.

Minnie Mouse honored with a Star on The Hollywood Walk of Fame
Fotó: Northfoto

Iger szerződése eredetileg 2024 decemberéig szólt volna, de az új megállapodás értelmében 2026. december 31-ig marad vezérigazgató

– írja a Bloomberg.

A 72 éves Iger 2022 novemberben tért vissza a Disney élére, miután korábban 15 évig volt vezérigazgató. A Disney pénzügyi teljesítményének javítása mellett az a feladatot kapta, hogy megtalálja a megfelelő utódot a posztjára. 

Iger a televíziós üzletágban kezdte karrierjét a Disney-nél, és az ő érdemének tulajdonítják a Disney kreatív eszköztárának felturbózását. Első vezérigazgatói kinevezése után, 2005-ben felvásárolta a Pixar animációs stúdiót, később pedig a Lucasfilm produkciós vállatot is, mely többek között a Star Wars- és az Indiana Jones-szériákat is gyártotta.

Az akkori sikerek miatt, és mert szép jövőt vázolt fel, magas az ázsiója, és a váltást a cég élén kockázatnak értékelik a befektetők, holott a Disney 2023-ban nehézségekkel küzd a nézők elcsábításában. Idei legnagyobb dobásai sorra kudarcot vallottak, és egymás után szállították a nagyobbnál nagyobb bukásokat.

Reklámokkal teli Disney+ csatornával bővül a streamingkínálat

Év végéig új, hirdetésekkel dúsított streamcsatornát vezet be az európai piacra a Walt Disney.