Megint árat csökkent a Lidl – jelentette be a Magyarországon piacvezető kiskereskedelmi lánc. Ezúttal a húskészítmények lesznek jóval olcsóbbak.

Kallus György / Világgazdaság
2023.09.12.
Lidl, élelmiszer, bolt, bevásárlás, üzlet,
A Lidl folytatja: megint azonnali árcsökkentést jelentett be. Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A Lidl Magyarország újabb árcsökkentése már holnaptól, tehát szombattól hatályba lép. Így egyebek mellett a magyar vásárlók kedvencei, 

  • a párizsi, 
  • a sonka, 
  • a téliszalámi, 
  • a lecsókolbász
  • vagy a tepertő is olcsóbb lesz.  

Az árcsökkentés mértéke ráadásul jelentős, miután az érintett termékekhez a vásárlók akár 20 százalékkal kedvezőbb áron juthatnak hozzá.

Hogyan csökkenti az árait a Lidl?

A diszkontlánc emlékeztetett rá, hogy január eleje óta folyamatosan csökkenti a fogyasztói árakat. A vállalat idáig több mint 600 áru árát mérsékelte: a legutóbbi hetekben a friss baromfihúsoké és a pékáruké csökkent, de számos más élelmiszerért is kevesebbet kell fizetni a tavalyi árhoz képest. A cég kifejezett célja, hogy az alacsonyabb beszerzési árakból fakadóan támogassa az élelmiszer-infláció letörését, októberben például átlagosan éppen a Lidlnek volt a legolcsóbb az Árfigyelő-kosara a termékek egységára alapján.

„Továbbra is azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb árak biztosítása valódi árelőnyt jelentsen vásárlóink számára” – emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője. A bolt több módon is támogatja, hogy olcsóbb legyen a bevásárlás: hétről hétre megújulnak az akciók, és a kötelezően előírt 15 helyett 20-50 százalék kedvezményt kínálnak. Továbbá a Lidl Plus applikáció felhasználói hetente további 10-12 kedvezményre jogosító kuponnal is csökkenthetik bevásárlásaik végösszegét.

Cserben hagyhatják a Lidlt Magyarországon: a többi bolt kinyithat karácsonykor

Úgy tűnt, papírforma, hogy a kiskereskedelmi láncok általánosan zárva tartsanak december 24-én. Csakhogy most úgy látszik, a Lidlt nem követi a többi nagy. Sok idő már nem maradt csatlakozni a kezdeményezéshez.