Kiskereskedelem

Azonnali árcsökkentést hirdetett a magyar Lidl: már szombattól életbe lép a változás

Újabb akciót hirdetett meg a Lidl Magyarország. Ezúttal a magyar baromfihús válik érzékelhetően olcsóbbá már holnaptól.

Újabb árzuhanás – ezzel a címmel adott ki közleményt pénteken a Lidl Magyarország. Ebben az itthon piacvezető kiskereskedelmi lánc bejelentette, hogy újabb intézkedésről döntött az árak mérséklése érdekében.

Kallus György / Világgazdaság
2023.09.12.
Lidl, élelmiszer, bolt, bevásárlás, üzlet,
Szombattól a Lidl leárazza a magyar friss baromfihúsokat. Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Ez azonnal hatályba is lép, és 2023. október 28. szombattól tartósan csökkenti a magyar friss baromfihúsok nagy részének árát. Ebben összesen harmincféle 

  • csirke, 
  • pulyka 
  • és kacsa frisshús érintett.

A kedvezmény mértéke számos termék esetében meghaladja a 10 százalékot. Mindezt úgy kommentálták: a vállalat továbbra is azon dolgozik, hogy árelőnyét továbbadja vásárlóinak.

A Lidl célul tűzte ki, hogy Magyarország kormányának törekvéseivel összhangban letörje az inflációt, amit többek között az alacsony árak biztosításával és tartós árcsökkentési programjával tud elérni

– jegyezték meg. 

A mostani akció eredményeként olyan, a hazai háztartásokban kedvelt húsokért kell kevesebbet fizetni, mint a pulykamell, a pulykacombfilé, a pulykaszárny, a pulykanyak, a pulykazúza, a pulykamáj, a darált pulykahús, a csirkemáj, a csirkenyak, a csirkezúza, a csirke levescsomag, a csirke alsó- és felsőcomb, a csirkecombfilé, a kacsacomb és a kacsamellfilé, de a GMO-mentes baromfitermékek is olcsóbbak lesznek. Ez azért örömteli fogyasztói szempontból, mert ezek a termékek a magyar konyha egyik alapját jelentik, és szinte minden vásárló kosarába bekerülnek.

„Árcsökkentési programunkat a jövőben is folytatjuk” – hívta fel a figyelmet Tőzsér Judit vállalati kommunikációs vezető. A társaság év elején indította el a tartós árcsökkentési programját, amelynek keretében már több mint 500 termék ára mérséklődött.

Kezdhet izgulni a Lidl: új boltóriás születik Magyarországon – kiderültek a részletek

Az egyik leggazdagabb magyar bevásárolta magát a kilencedik legnagyobb kiskereskedelmi láncba. Az üzlet hatalmas terjeszkedési lehetőséget nyitott meg, ami akár át is írhatja az erőviszonyokat a magyar piacon.

 

 

lidl árcsökkentés hús
Kapcsolódó cikkek