A Hyundai Motor Co. és testvérvállalata, a Kia Corp. mintegy 170 ezer elektromos járművet hív vissza Dél-Koreában a töltőrendszerek szoftverproblémái miatt – közölte csütörtökön a dél-koreai közlekedési minisztérium.

India Auto Expo 2023
Fotó: AFP

A dél-koreai minisztérium közölte, hogy

a Hyundai 169 332, a Kia pedig 56 016 elektromos autót hív vissza,

ami öt EV-modellt érint, köztük az Ioniq sorozatot és a Genesis modelleket. A 170 ezer Hyundai és Kia elektromos járműben használt integrált töltésvezérlő egységek szoftverében hibákat találtak, amelyek megnehezíthetik az alacsony feszültségű akkumulátorok tápellátását, és előfordulhat, hogy a járművek vezetés közben megállhatnak – írta a Market Screener. Az önkéntes visszahívások március 18-án indulnak.

A Hyundai idén 4 és 5 százalék közötti bevételnövekedést tervez, míg az üzemieredmény-rátát tavalyhoz hasonlóan 8 és 9 százalék közé lőtte be. Az autógyártó részvényei emelkedéssel nyugtázták a negyedik negyedéves számokat és a cég idei évre szóló várakozását. A Hyundai tavaly összesen 81,8 millió autót adott el, ami 7,8 százalékos növekedésnek felel meg.

href="https://www.tiktok.com/tag/elektromosaut%C3%B3?refer=embed">#elektromosautó #baleset #statisztika ♬ eredeti hang - vg.hu