Az Amazon újabb leépítést jelentett be, ezúttal a számítási felhő üzletágban dolgozók egy nagy csoportjától válnak meg. A cég szerint a legutóbbi leépítés több száz személyt érint az értékesítésben, a marketingben és a globális szolgáltatásokban. 

amazon
Folytatódik a leépítési hullám, az Amazon újabb dolgozókat küld el (Fotó: AFP)

„Ezek a döntések nehézek, de szükségesek, mivel továbbra is befektetünk, bérelünk és optimalizálunk erőforrásokat, hogy innovációt biztosítsunk ügyfeleinknek” – mondta az Amazon Web Services (AWS) szóvivője a BBC-nek. A legújabb pénzügyi jelentés szerint az Amazon Web Services folyamatosan növekszik, és az Amazon teljes bevételének 14 százalékát teszi ki.

Az Amazon hangsúlyozta, azon dolgoznak, hogy belső lehetőségeket találjanak az érintett munkavállalók számára.

A cég szerint a megszorítások a világ minden részére kihatnak, de szerencsére az érintett dolgozót többsége helyi lakos és könnyebben talál magának esetleges új munkahelyet. Továbbá azt is kiemelték, hogy az egyesült államokbeli alkalmazottak legalább két hónapnyi fizetést és juttatásokat kapnak, és átmeneti egészségügyi támogatásban is részesülnek, valamint a végkielégítés sem marad el.

Az Amazon 2023 év elején bejelentette, hogy elbocsát mintegy 18 ezer alkalmazottat, márciusban pedig újabb 9 ezer dolgozójától vált meg. Az elbocsátások többnyire szintén az AWS területén történtek. A tavaly januári 18 ezer főt érintő leépítési hullám után a második legnagyobb hasonló lépés a cég életében.