Megkapta a diszpécserszolgálati engedélyt az Uber, nyár elején indulnak a taxik  – írta meg a Telex. Ahogy arról a Világgazdaság elsőként beszámolt, Budapestre jön az Uber. A világ legismertebb autómegosztó szolgáltatása a Főtaxival partnerségben léphet a budapesti piacra. 

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Az Uber azzal indokolta a visszatérését, hogy tavaly közel százezer alkalommal nyitották meg az alkalmazását a magyar fővárosban annak ellenére, hogy a szolgáltatás nem is volt elérhető itt. 

Az Uber a diszpécserszolgálati engedélykérelmet február 27-én nyújtotta be az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata révén. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) után április 16-án a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól is zöld utat kapott az Uber a budapesti induláshoz, ezzel lezárult a jóváhagyási folyamatot. 

A most megkapott engedély birtokában az Ubernek sofőröket kell toboroznia a platformra, amelyhez már napokon belül csatlakozhatnak. A szolgáltatás várhatóan a nyár elején indul Budapesten.

Az Uber 2016-ban vonult ki Magyarországról, miután életbe lépett a személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvény módosítása, amely súlyos büntetéseket helyezett kilátásba. Eszerint ha a cég nem felel meg a diszpécserszolgálati követelményeknek: az applikációt blokkolhatják, a sofőröktől pedig az autójukat és a jogosítványukat is elvehetik. Akkoriban mintegy 160 ezer felhasználója és 1200 sofőrje volt az autómegosztó szolgáltatónak itthon. Az Uber a diszpécserszolgálati engedélykérelmet február 27-én nyújtotta be az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata által. 

Főtaxi: Magyarországra hozták az Ubert és most már a Fradit is támogatják

Magyarország egyik vezető taxitársasága lett a Ferencváros női kézilabdacsapatának új szponzora. Az FTC elnöke, Kubatov Gábor szerint a Főtaxinál észrevették, hogy tavaly BL-döntőt játszottak, idén pedig karnyújtásnyira vannak a bajnoki aranyéremtől. Az új támogató tulajdonosa nemrégiben egy bántalmazott erdélyi tornásznak ajánlotta fel a segítségét, és most ugyanezt tette a Fradival is.