Kedden az Uber bejelentette, hogy a Főtaxival partnerségben Budapestre jön – tájékoztatta a Világgazdaságot a társaság. A közlemény szerint a lépés nemcsak több lehetőséget kínál majd az itt élők és a turisták számára a fővárosban, de bővíti a közlekedési hálózatot is. A diszpécserszolgálati engedélykérelmet február 27-én nyújtotta be az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata. Azt írják, a szolgáltatás teljes mértékben megfelel majd a helyi szabályozási követelményeknek. Ezzel a lépéssel Budapest az európai nagyvárosok között az első olyan lesz, ahol ilyen együttműködést alakít ki az Uber

Oct,10,,2019,Mountain,View,/,Ca,/,Usa,-
Mintegy százezer alkalommal nyitották meg Budapesten tavaly az Uber-alkalmazást, pedig a cég szolgáltatása nem is volt elérhető a magyar fővárosban.
Fotó: Sundry Photography

 

Százezerszer próbáltak uberezni tavaly Budapesten

Kiemelik: az Uber-alkalmazást 2023-ban 

majdnem százezer alkalommal nyitották meg Budapesten, annak ellenére, hogy a szolgáltatás nem is volt elérhető a városban.

Hangsúlyozzák: a vállalat technológiájának köszönhetően a sofőrök kevesebb időt tölthetnek az utasok keresésével vagy éppen a taxiállomásokon való várakozással, és többet az utasok kiszolgálásával, így a közlekedés még könnyebb lesz itt. 

„Az Uber világszerte együttműködik taxitársaságokkal, és a visszajelzések egyértelműek: az Uber és a taxik együtt többre képesek. A partnerség mindenki számára előnyös: 

  • segíti a taxisokat, hogy többet keressenek, 
  • a lakosság utazási lehetőségei bővülnek és 
  • a budapesti közlekedés hatékonyabbá válik. 

„Az Uber teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy felelős partnere legyen a szolgáltatásainkra támaszkodó sofőröknek és utasoknak Budapesten” – közölte Kardos Eszter, az Uber magyarországi vezetője. 

Hogyan működik az Uber?

Az Uber szolgáltatásának legfontosabb célja olyan technológiai megoldás kifejlesztése, amely igény esetén összeköti egymással a sofőröket és az utasokat. Az alkalmazás a következőképpen működik:

  1. Az utas megnyitja az alkalmazást.
  2. A rendszer összepárosítja az utast a sofőrrel.
  3. A sofőr felveszi az utast.
  4. A sofőr elviszi az utast az úti célhoz.
  5. A sofőr és az utas értékeli egymást.

 

Éllovas lesz a Főtaxi a piac megújításában

„A személyszállítás legújabb trendjei és kihívásai azt diktálják, hogy a Főtaxi élére álljon a piac megújításának. Mindezt az applikációalapú személyszállítás technológiájának úttörőjével, az Uberrel teszi. Úgyhogy cégcsoportunk ügyfelei hamarosan a Főtaxi mellett már az Uber-applikáción keresztül is igénybe vehetik szolgáltatásainkat” – mutatott rá Nagy Elek, a Főtaxit tulajdonló Lexholding Zrt. igazgatóságának elnöke. 

„Célunk, hogy tovább erősítsük szerepünket Budapest egyik legnagyobb taxitársaságaként, lakossági és vállalati ügyfeleink megelégedésére, és az új leányvállalatunkon keresztül további, innovációra fogékony rétegekkel bővítsük hagyományos ügyfélbázisunkat” – fogalmazott Majtényi Kálmán, a Főtaxi igazgatósági tagja. 

„Az engedély leendő tulajdonosaként örömmel járulunk hozzá, hogy a Főtaxi csoport új, függetlenül működő, innovatív üzletággal bővüljön, amely még magasabb ügyfélélményt jelent a budapesti személyszállításban. Meggyőződésünk, az Uber a legmegfelelőbb partner, hogy Budapest személyszállító piaca komoly technológiai szintet lépve pezsdüljön fel” – mondta Reich Ádám, az F Mobilitás Kft., az Uber magyarországi partnercégének ügyvezető igazgatója. 

Nyolc év után tér vissza Magyarországra az Uber

Amióta az Uber 2016-ban kivonult Magyarországról, a cég új vezérigazgatót nevezett ki: Dara Khosrowshahi az üzlet minden területét újraformálta. A vállalat mára 

a világ egyik legnagyobb platformja, amely kereseti lehetőséget biztosít szerződött partnerei számára, és több mint százmillió ember mindennapi életének szerves része.

A világ több mint tízezer városában működik szabályozott körülmények között, és együttműködik a döntéshozókkal annak érdekében, hogy szolgáltatásaival javítsa mind a települések, mind a felhasználók életét.

Január közepén jegyezték be a Főtaxi leányvállalatát

A Főtaxi leányvállalatát, az F Mobilitás Kft.-t 2024. január 16-án jegyezték be. Székhelye a fővárosi Csalogány utcában van a nyilvános cégadatok szerint, jegyzett tőkéje 125 millió forint, tulajdonosa pedig a Főtaxi Zrt.