Cégvilág

Ismét tűz volt a Novo Nordisknál, most az irodák lobbantak lángra

A dán gyógyszergyártó globális központja kapott lángra. A tűz eredetileg a Wegovy- és Ozempic-gyártó irodáján kívül keletkezett.

Kevesebb mint egy héttel azután, hogy a népszerű súlycsökkentő szeréről ismert Novo Nordisk épülő gyáránál tűz ütött ki, most a cég irodájánál csaptak fel a lángok szerdán, a Koppenhágához közeli Bagsvaerdben, ám a tüzet sikerült megfékezni – közölte a helyi tűzoltóság.

Novo Nordisk, wegovy, ozempic
Megfékezték a tüzet a Wegovy-gyártó irodájánál, de az oltás még folyamatban van / Fotó: AFP

A Wegovy néven forgalmazott fogyasztószer és az ugyanezen gyógyszert cukorbetegség ellen Ozempic néven áruló dán gyógyszergyártó globális központja gyulladt ki, és a tévéfelvételek szerint sűrű szürke füst szállt fel a helyszínről. A Reuters szerint 

a helyi rendőrség arra kérte a környékbeli lakosságot, hogy maradjon zárt területen, csukott ablakok mellett, ugyanakkor sérülésekről nem érkeztek jelentések.

A koppenhágai tűzoltóság szóvivője szerint sikerült a tüzet kontrollálni, de a teljes eloltása még folyamatban van. Múlt hét csütörtökön a cég szintén Dániában található kalundborgi gyárbővítése kapott lángra, ám a Novo Nordisk szerint ez nem sodorja veszélybe a Wegovy és Ozempic gyártásának felpörgetésére tett erőfeszítéseiket.

 

 

Wegovy gyógyszer tűz Dánia Novo Nordisk
Kapcsolódó cikkek