adóztatás

Az írek milliárdokat buknak az új adón

Kemény diónak ígérkezik a Facebook és társai egységes uniós megadóztatása, ugyanis arról egyhangú döntést kell hozniuk a tagállamoknak. A változatokat a hó végén ismertetik.

Kósa a nyugdíjak adóztatásáról: valakinek elgurult a gyógyszere

A bankokkal megkötendő új megállapodás az ösztönzésről szólna, vagyis, ha egy bank erősíti a hitelkihelyezést, akkor jelentős kedvezményeket kapna a bankadóból - erről Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke beszélt kedden a TV2 Mokka című műsorában.

Nem lesz IMF-megállapodás?

A kormányfő tudja, hogy az IMF és az Európai Bizottság alapfeltételül szabta a tárgyalások folytatásához a jegybankadó visszavonását, mégis ragaszkodik a sarchoz. A nemzetgazdasági tárca védi a csak papíron létező adóbevételi számokat – írja az [origo]. A jövő évi költségvetést ráadásul szeptember végéig le akarja zárni a miniszterelnök.

Új adót vezethet be a kormány

Új jelentést kapott a szolidaritási adó, állítólag most a külföldön dolgozó, magyarországi állandó lakcímmel rendelkezők fizetnének a Nyugat.hu szerint.

Matolcsy: Öt áfa-kulcsra lenne szükség, de ezt az EU nem engedi

A jövő évi adórendszer már megkezdi a járulékrendszer átalakítását is, de azt a munkaadók terheinek differenciált csökkentésével teszi - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a jövő évi adótörvényekre vonatkozó javaslat expozéjában kedden a parlamentben.

Különadó: LMP-s módosítást fogadhat el a kormány

Gyorsított bírósági eljárásban orvosolná a jó erkölcsbe ütköző egyes juttatások hatékonyabb visszakövetelését az LMP frakcióvezetője. Schiffer András hétfőn benyújtott javaslata szerint egyszerűen a munka törvénykönyvét kell módosítani, s peres úton visszakövetelni a „pofátlan” kifizetéseket. A Fidesz még el is fogadhatja a javaslatot, mivel jóval szigorúbb feltételek szab, mint Lázás János javaslata.
Világgazdaság Piactér