alkalmazott

Meg fog lepődni: ennyit keres átlagban egy ügyvezető és egy alkalmazott

Az ügyvezetők átlagosan évi 25.516.000 Ft-ot keresnek prémiumokkal együtt, esetükben és a vezető beosztásúak körében igen elterjedt gyakorlat a mozgó bérezés. A cégautó továbbra is kedvelt béren kívüli juttatás - olvasható a Kienbaum tanácsadó cég legfrissebb tanulmányában.

Hiába álmodoznak a fiatalok, szinte mindegyikük alkalmazott lesz

A magyar fiatalok 85 százaléka biztos benne, hogy sikeres lesz az életében - derül ki a Bridge Budapest megbízásából a 20 és 35 éves magyar fiatalok körében készített reprezentatív kutatásból. Bár a fiatalok jelentős többsége szerint a vállalkozók a fejlődés motorjai, a többség alkalmazottként látja magát a jövőben. A fiatalok fele gondolkodott már saját vállalkozás indításán, azonban a többség a biztonságot választja.

Moziba járni is nehezebb lehet

Hét év alatt harmadszor merül fel az üzletek vasárnapi nyitva tartásának tiltása. A javaslat megnehezíteni a multinacionális üzletláncok valamint a bevásárló központok dolgát. De talán azokét is, akik vasárnap a plázákba jártak moziba

Klinghammer 100 milliót utalt át a Képzőművészeti Egyetemnek

A felsőoktatásért felelős államtitkár a Struktúraátalakítási Alapból 100 millió forint azonnali átutalásáról döntött a Magyar Képzőművészeti Egyetemmel (MKE) kapcsolatban, miután nem kapták meg teljes fizetésüket az alkalmazottak. Hasonló helyzetbe került a Nyugat-Magyarországi Egyetem is.

Elbocsátások a bankszektorban - Az OTP-nál dolgoznak a legtöbben

A gazdasági válság nem tett jót a banki alkalmazotti létszám alakulásának sem. A hitelintézetek ugyanis a kedvezőtlen gazdasági környezet és a szabályozásban történt változások hatására erős költségracionalizálásba kezdtek az elmúlt években, amely az alkalmazotti létszámon is tükröződik. A pénzügyi felügyelet adatai szerint 2011 végén 30 757 alkalmazottat foglalkoztatott tavaly év végén a kereskedelmi banki szektor.
Világgazdaság Piactér