Arany Világtanács

Kétéves csúcson a világ aranyfogyasztása

Kétéves csúcsot, 1120,9 tonnát ért el a világ aranyfogyasztása a harmadik negyedévben, ez 8 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakáénál - ismertette Juhász Gergely, az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. vezérigazgatója az Arany Világtanács legfrissebb adatait az MTI-vel.

Csökkent az aranykereslet, de a jegybankok veszik a fémet

Az Arany Világtanács legfrissebb elemzésében az idei harmadik negyedév keresleti adatait értékeli. Az aranykitermelő vállalatok érdekképviseleteként működő szervezet megállapítja, hogy a tavaly július-szeptemberi időszakhoz képest idén ugyanebben az időszakban 11 százalékkal csökkent az arany iránti kereslet a világban – tájékoztat a www.aranypiac.hu

Készülnek a jegybankok, újra itt az aranykészletezés kora?

Athén után most leginkább Madrid felett sűrűsödnek a viharfellegek, de a gomolygó frontzóna lefedi jóformán az egész euróövezetet. Minden jegybankban készülnek már vészforgatókönyvek egy esetlegesen bekövetkező euró utáni korszakra. Az új nemzeti valuták iránti bizalom erősítésére állhatna ezek mögött legalábbis részleges aranytartalék – tájékoztat a www.aranypiac.hu.

Hogy hasított az arany? - Friss adatok az Arany Világtanácstól

Az Arany Világtanács legfrissebb negyedéves értékelő elemzése számba veszi az arany piacára legutóbb hatást gyakorló tényezőket, amelyek együttesen a volatilitás egyértelmű növekedését eredményezték. Ennek ellenére a sárga nemesfém pozitív teljesítménnyel zárta az idei első negyedévet – tájékoztat a www.aranypiac.hu.

Tizenöt éve nem látott aranyhajsza

Mennyiségét tekintve 1997 óta nem volt olyan erős az arany iránti kereslet a világban, mint napjainkban. Értékét nézve azonban több mint ötszörös a növekedés azóta – tájékoztat a www.aranypiac.hu.

Arany befektetés 1970-től máig - Elemzés

Az Arany Világtanács (World Gold Council) legfrissebb tanulmányában az arany iránti kereslet és kínálat strukturális változásait vizsgálja 1970 óta.
Világgazdaság Piactér