Bahrein

Elmaradt béke az öbölben

Az óvatos közeledés egyelőre inkább szimbolikus jelentőségű – az öböl válságával továbbra is realitásként kell számolni. Vélemény.

Történelmet írt Bahrein

Az állam történelmének legnagyobb olaj-és földgázlelőhelyét fedezték fel – jelentette a királyság BNA hírügynöksége.

Kadhafi tovább harcol, a közel-Kelet egyre aggasztóbb

Líbiában Kadhafi erői továbbra sem adják fel a harcot, a friss jelentések szerint a diktátor tankjai Miszrata városánál támadják a civileket. Eközben az ENSZ aggodalmát fejezte ki a Jemenben és Bahreinben zajló erőszakos cselekmények miatt.

Líbia - 48 óra és vége?

A Khadhafihoz hű erők vadászgépekkel bombázták Bengázi repülőterét - közölték a felkelők -, és ezzel a háború első ízben került közel a felkelők fővárosához a harcok megkezdődése óta.

Ismét Öböl-háború kezdődik?

2009 óta nem látott magasságban áll a bahreini csődkockázat, miután a hatóságok könnygázzal próbálják feloszlatni az egyre erőszakosabbá váló tüntetéseket.

Csökkent az olaj ára

Több mint két százalékkal 110 dollár alá csökkent hordónként az északi-tengeri kőolaj ára kedden délelőtt, aminek két oka van: részben a globális piacokra jellemző általános kockázatkerülés, valamint a világ harmadik legnagyobb olajfelhasználójának számító Japán gazdasági kilátásainak a bizonytalansága.

Londonban már 200 dolláros olajat vizionálnak

Londoni elemzők mindeközben 200 dolláros hordónkénti olajárat sem tartanak kizártnak arra az esetre, ha a megmozdulások Szaúd-Arábiára és a többi Perzsa-öböl menti olajtermelő országra is átterjednek. Bahreint közben leminősítette a Fitch.
Világgazdaság Piactér