beteg

Eláraszthatják az orosz gyógyturisták a magyar fürdőhelyeket

A magyarországi fürdőhelyekre irányuló orosz gyógyturizmus jelentős erősítését tűzte ki célul a Nemzetgazdasági Minisztérium - közölte a tárca gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára szerdán az MTI-vel.

Hála? Pénz!

Évente több mint 8 milliárdunkba kerül, áron felül az ellátás. Ez nemcsak drága, de az egészségügyben is mindenütt kárt tesz. El lehetne érni, hogy ne kelljen zsebbe nyúlni azért, ami jár.

Nincsenek biztonságban a betegek

Már elméletileg sem garantálható a betegbiztonság Magyarországon, a gyakorlatban csak azért működik még az ellátórendszer, mert az orvosok és a nővérek is erejükön felül teljesítenek – állapította meg a Magyar Rezidens Szövetség.

Nem megyünk táppénzre

Négy éve még 27, tavaly már csak 24 napot volt táppénzen egy magyar munkavállaló. Csökkent a betegállományban lévők aránya és száma is, nem beszélve a táppénzkiadásokról, amelyek az utóbbi három évben húszmilliárddal apadtak

Most megtudhatja, mennyit költ önre a tb

Fejenként és átlagosan 147 ezer forintot költött egy magyar biztosított egészségügyi ellátására tavaly az OEP, ám volt, akinek a gyógykezelésére egymagában 254 millió forintba került.

Nem jár orvoshoz a magyar

Hiába beteg és vannak akut panaszai, a magyarok az esetek több mint 90 százalékában nem mennek orvoshoz. Annak ellenére sem, hogy a legtöbben félnek az esetleges szövődményektől – derül ki a Szinapszis Kft. legfrissebb kutatásából.
Világgazdaság Piactér