Bős-Nagymaros

Hallgattassék meg a másik fél is!

Minden tisztességes eljárásnak, vitának az az alapja, hogy ne csak az egyik, hanem mindkét felet hallgassák meg! Vélemény.

Démonok a múltból

Egyelőre nehéz lenne megbecsülni, mekkora gyakorlati haszna lesz a magyar elnökség által kiemelten fontosnak tartott Duna-régió stratégiájának.

Duna stratégia: Vízlépcsők a láthatáron?

Duna-stratégia Európát átszelő, Hamburgtól a Fekete tengerig húzódó korszerű hajózási út kialakítását szorgalmazzák a Duna-stratégia országai. A Duna-Rajna-Majna csatorna gyenge pontja jelenleg a 417 kilométeres magyar szakasz, amely az év nagyobbik részében nem hajózható. Elkerülhetetlennek látszik, a mesterséges beavatkozás.

Szlovákia és Magyarország felfüggeszti a tárgyalásokat Bős ügyében

Magyarország és Szlovákia felfüggeszti a tárgyalásokat a Bős-Nagymaros vízerőmű ügyében 1997-ben hozott hágai nemzetközi bírósági ítélet végrehajtásáról szóló ideiglenes megállapodásról. Ebben állapodott meg a két ország kormányküldöttsége csütörtöki találkozóján Pozsonyban - jelentette a TASR szlovák hírügynökség.

Bős-Nagymaros: magyar-szlovák stratégiai környezeti vizsgálat

Elkezdődhet a magyar-szlovák közös stratégiai környezeti vizsgálat Bős-Nagymaros ügyében, melynek célja, hogy a Duna közös hasznosítása során a legkorszerűbb környezeti követelmények teljesüljenek. Erről a két ország bős–nagymarosi kormányküldöttségének vezetői írtak alá megállapodást tegnap a komáromi Monostori Erődben.
1
Világgazdaság Piactér