Bük

Tovább bővül a büki Nestlé gyár

Tovább bővíti büki állateledel gyárát idén ősszel a Nestlé Hungária Kft., a több mint 20 milliárd forintos beruházással a gyár a Nestlé egyik legnagyobb állateledel gyártó központjává válik Európában - közölte a Nestlé Hungária Kft. az MTI-vel csütörtökön.

5 ezer négyzetméterrel bővül a Nestlé büki gyára

Év végére 5 ezer négyzetméterrel 55 ezerre bővül a Nestlé büki állateledel-gyártó komplexuma. A cég nem igényelt támogatást a 13 milliárd forintos beruházáshoz, amely 150 új munkahelyet teremt a Vas megyei településen.

Íme a tíz legnépszerűbb magyar város

Elkészült a legnépszerűbb hazai városok listája a Központi Statisztikai Hivatal 2010-re vonatkozó végleges vendégéjszakaszámai alapján.

Ebben nagyhatalom vagyunk - Bővült a büki Nestlé-gyár

Már folyik a próbagyártás a Nestlé Hungária Kft. több mint 10 milliárd forintból épített új termelőüzemében a Vas megyei Bükön, ahol harmadik termékkörként megkezdődött az alumíniumtasakos állateledelek előállítása.

Íme a leglátogatottabb magyar városok

A kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakáinak száma alapján legnépszerűbb tíz település köre összességében nem változott 2009-hez képest – derül ki a KSH adataiból. Az első három helyen változatlanul Budapest, Hévíz és Hajdúszoboszló áll. A belföldi utazók körében Budapestet Hajdúszoboszló és Sopron követte, Bük és Gyula pedig (ismét) bekerült a legnépszerűbb tíz magyarországi város közé. A Magyarországra látogató külföldiek körében Budapest mellett 2010-ben is a gyógyfürdővel rendelkező, illetve a Balaton közeli települések voltak a legnépszerűbbek: Hévíz, Bük, Hajdúszoboszló és Balatonfüred, Debrecen pedig bekerült az első tízbe.

Nemzetközi díjat nyert a büki polgármester

Horváth Lajos a határokon átnyúló regionális együttműködés területén nyújtott kiemelkedő teljesítményéért vehette át a tízezer euró összdíjazású elismerést.
1
Világgazdaság Piactér