DAX index

Nyereségesen zártak a tőzsdék Európában

Nyereségben zártak a főbb európai tőzsdék pénteken a meglepően jó amerikai foglalkoztatási adatok közzétételét követő erőteljes emelkedés, majd a várnál alacsonyabb szolgálatipari beszerzési menedzser indexet követő korrekció után.

Erős évkezdet a részvénypiacokon

A vezető tőzsdemutatók ötödik napja mozognak a pozitív tartományban világszerte, köszönhetően a kormányok gazdaságélénkítő erőfeszítéseinek.

Negatív tőzsdemutatók Európában

Szerda reggel a nyugat-európai részvénypiacok, némi tétovaság után, egyértelműen lefelé haladtak, a Hewlett-Packard válságnak ellentmondó eredményei és bizakodó előrejelzései Európában sem változtattak az alapvetően rossz hangulaton.

Borús tőzsdék: Európa után az USA is zuhan

Hétfőn is csökkenéssel nyitottak a vezető New York-i tőzsdemutatók, elsősorban a japán recesszió hírére, valamint arra, hogy a Citigroup előzetesen több mint 50 ezer újabb álláshely megszüntetését helyezte kilátásba.

Süllyednek az európai indexek, esnek a nyersanyagárak

Délutánra a negatív tartományban maradtak a főbb részvényindexek Európában. A londoni FTSE-100 mínusz 0,38 százalékon, a párizsi CAC-40 mínusz 0,25 százalékon, a frankfurti DAX Index mínusz 0,38 százalékon állt delet követően.

Obamában bízik a piac, ahol ma Budapest a zászlóshajó

A nemzetközi részvénymutatók világszerte hatalmas nyereséget könyvelnek el (kivétel a Deutsche Börse, ahol a legnagyobb német bank papírja húzza le az indexet). A feltörekvő piacokon is „tombol” a jókedv: Budapest 12 százalékos plusszával a legjobban teljesítő piac, köszönhetően a Nemzetközi Valutaalap 25,5 milliárd dolláros hitelcsomagjának, amely visszacsalogatja a befektetőket a Magyarországra.
Világgazdaság Piactér