Est Media

Az Est Media benyújtotta a csődkérelmet

Az Est Media Vagyonkezelő Nyrt. február 28-án benyújtotta a csődkérelmet a Fővárosi Törvényszéknél - jelentette be a társaság kedden, a BÉT honlapján.

Nyolcmillióra bírságolta az MNB az Est Media Vagyonkezelőt

Az Est Media Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság rendszeres tájékoztatási kötelezettsége vonatkozásában az MNB számos jogszabálysértő hiányosságot állapított meg és a nyilvánosan forgalomba hozott értékpapír kibocsátójával szemben intézkedéseket alkalmazott, melyek körében a kibocsátót 8 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére is kötelezte.

Felfüggesztették az Est Media kereskedését

Törzsrészvényei kereskedésének felfüggesztését kérte az Est Media Vagyonkezelő Nyrt. kedden zárásig - tették közzé a határozatot a BÉT honlapján.

Az Est media eladja a Sziget-részesedését

Az Est media tegnapi jelzése szerint nem volt elegendő érdeklődő az átváltható kötvények kibocsátása során, ezért kalapács alá kerül a Sziget-beli részesedésük – írja az Equilor.

Megmenekül a Sziget-pakett?

Az EST Media bejelentése szerint minimum 864 millió, maximum 1,5 milliárd forint értékben bocsátanak ki átváltoztatható kötvényeket július folyamán.

Zuhanásban a kisrészvények

A hitelszűke, a túlárazottság és a félelem miatt estek a töredékükre az árfolyamok. Néhány kisebb részvény árfolyama 60-80 százalékot is esett az elmúlt 12 hónapban. A nem teljesülő tervek és a fokozódó kockázatok lehetnek a zuhanás okai.

Megtorpant az őszi lendület a tőzsdén

Az októberi fellendülés után a múlt hónapban megtorpantak a részvényárak a Budapesti Értéktőzsdén. Ezúttal elsősorban az európai adósságválság továbbterjedése miatti kockázatok tartották vissza a vásárlástól a befektetőket.

Új vezér az Est Media élén

A cégcsoport igazgatósága Pankotai Csaba igazgatósági tag személyében új vezérigazgatót választott. A Pankotai Csaba operatív irányítása alá tartozó out-of-home médiaeszközök három ország 40 milliós piacát fedik le, több mint 40 rendszeresen megjelenő termékkel.

Eladta az Est Media a Time Out magazint

Az Est Media a kisebbségi tulajdonos érdekkörébe tartozó személy részére eladta az EMG Médiacsoport Kft-nek a Time Out Budapest magazint kiadójában D-E-G Lapkiadó Kft-ben meglévő 80 százalékos részesedését – tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
Világgazdaság Piactér