fák

Az Egis bízik, de nem a hazai piacban

Az Egis Gyógyszergyár a következő üzleti évében - változatlan árfolyamokat feltételezve - 4-6 százalékos forgalombővülést vár, míg a szeptember végén záruló idei üzleti évben 3-5 százalékos, forintban mért növekedéssel számol.

Lépések a Szovjetunió újraélesztésére

Eddig sem volt titok, hogy Vlagyimir Putyin bizonyos szempontból az egykori Szovjetunió felélesztésén dolgozik, mégis sokakat meglepett a bejelentés, miszerint nyolc egykori szovjet tagköztársaság szabad kereskedelmi megállapodást írt alá. Az egyezmény jelentőségét növeli, hogy azt Ukrajna is szignálta.

Ukrajnát visszalökik Oroszország karjaiba

Az ukrán külügyminiszter szerdán azt bizonygatta, hogy Julia Timosenko volt miniszterelnök 7 évi börtönre ítélésének nem lesz hatása az ország Nyugattal való kapcsolatára. Ám a The Moscow Times által megkérdezett elemzők szerint egyértelmű, hogy a döntéssel Ukrajnát "visszalökik" Oroszország karjaiba.

Kivágtak egy fát? Ültetniük kell egy újat!

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) kezdeményezésére elfogadott új kormányrendelet szerint január elsejétől kötelező lesz pótolni a közterületen kivágott fát és cserjét, és szigorodik a kivágásuk engedélyezése is - közölte Szabó Imre, a tárca vezetője kormányszóvivői értekezleten.
1
Világgazdaság Piactér