fesztiválok

Rekordokat tartogat a fesztiválnyár

A fesztiválokra érkező tömegekből a környékbeli turisztikai attrakciók ebből alig részesülnek, a rendezvények vendégeinek többsége nem mozdul ki.

Szigor a rendezvényeken

A vásárokon is ellenőrzi a nyugtaadást az adóhatóság. Ráadásul itt azokat is érinti ez a kötelezettség, akiket esetleg normális tevékenységüknél nem – hívják fel a figyelmet.

Bulipénzek a büdzsének - Balaton Sound, Sziget, Volt

Magyarország a fesztiválok országa. Idén hatezer különböző programból válogathatnak az érdeklődök, ami abszolút csúcs, egyetlen környező országban sincs ennyi. Igaz, jelentős, vagyis külföldi látogatókat is vonzó rendezvényből nálunk sincs több tíznél. Fesztivált szervezni jó üzlet, s a büdzsé is profitál a bevételekből.

Nyári razziára indul az adóhatóság - A pénztárgépeket is vizsgálják

Megkezdi nyári ellenőrzéssorozatát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága hétfőn, augusztus 28-ig idegenforgalmi és turisztikai célpontok, strandok, vendéglátóegységek, kempingek, fesztiválok, vásárok számíthatnak fokozott ellenőrzésre - közölte a főigazgatóság az MTI-vel.

Jövőre Budapest veszítheti el a legtöbb turistát

Az ideihez hasonló hozzávetőleg ezer milliárd forint idegenforgalomból származó bevételt és változatlan vendégforgalmat vár a Magyar Turizmus (MT) Zrt. – tájékoztatott Róna Iván, a marketingszervezet vezérigazgatója a 2009–es marketingstratégiát ismertető sajtótájékoztatón. Az MT Zrt. prognózisa szerint az idei bázisévhez képest 2010-ben azonban már a vendégek számának 3-4 százalékos az általuk eltöltött vendégéjszakák számának 1-2 százalékos növekedése várható. Róna Iván szerint a gazdasági válság miatt elsősorban a belföldi vendégekre és a környező országokra összpontosítanak.
1
Világgazdaság Piactér