Pénz- és tőkepiac

Könnyebben kapják vissza pénzüket a fesztiválozók

Ha online töltünk fel pénzt karszalagunkra a fesztiválon és nem költjük el az összeset, azt automatikusan visszautalják, viszont ha a helyszínen, akkor a feltöltőpontokon kapjuk meg a maradék pénzünket. A Sziget-Festipay által üzemeltetett készpénzmentes rendszer új, visszatérítés-számítási algoritmusa a soproni Volt fesztiválon debütált.

„A 2019-es VOLT Fesztiválon debütált és vizsgázott jelesre a Sziget-Festipay által üzemeltett készpénzmentes rendszer új, visszatérítés-számítási algoritmusa” – mondta Solti Attila, a Festipay operatív igazgatója.

Az új logika bevezetésének oka az volt, hogy megkönnyítsük a látogatóknak az egyenlegük nyomon követését, valamint a karszalagokon maradt egyenleg visszaigénylését –

magyarázta a változtatás okát az igazgató, hozzátéve, hogy a Festipay csak technikai lebonyolító, az egyenleg nem az ő számlájukon marad.

Százmilliót hagytak veszni a fesztiválozók

A FestiPay nevű rendszer biztosítja a készpénzmentes fizetési lehetőséget, azonban sok fesztiválozó nem meríti ki a feltöltött keretet, s nem is intézkedik a visszaírásáról a helyszínen.

Az idei év újdonsága, hogy megkülönböztetik a helyszíni és az online feltöltéseket a visszatérítés számításakor. A helyszínen feltöltött egyenleg maradványértéke csak a helyszínen váltható vissza, ezt a látogatónak személyesen kell igényelnie a feltöltőpontokon a fesztivál nyitva tartása alatt bármikor.

Ugyanakkor az online feltöltött egyenleg maradványértéke minden esetben automatikusan visszautalásra kerül a fesztivál zárása után, a megadott határidőn belül.

Fesztiválozók a 26. Sziget fesztivál harmadik napján az óbudai Hajógyári-szigeten 2018. augusztus 10-én. idén már az ő dolguk is könnyebb lesz
Fotó: MTI / Mohai Balázs

Az online feltöltés használata mellett a fesztivál applikációban regisztrált látogatók folyamatosan nyomon tudják követni az egyenlegük és a visszatéríthető összegek alakulását.

A látogatók körében az újítás pozitív fogadtatásban részesült, ezt mutatja az online feltöltések és a contactless fizetések (körülbelül 40 százalék) megnövekedett aránya, a karszalagokon maradt egyenlegek pedig drasztikusan csökkentek mind a VOLT Fesztiválon mind a Balaton Soundon.

kultúra festipay kártya fesztiválok Sziget-fesztivál
Kapcsolódó cikkek