gázüzletág

Küszöbön az E.On eladása

Magyarország tranzakciós piacán 2013-ban a fő trendeket továbbra is az állami reprivatizációs tevékenység és a a Jeremie programok égisze alatt megvalósuló befektetési aktivitás határozza meg. Az idei év legnagyobb ügylete az E.ON hazai gázüzletágának eladása lehet, ami várhatóan decemberben lezárul.

MVM: közel a felvásárlás?

Rövid időn belül az MVM ellenőrzése alá kerülhet az E.On magyarországi gázüzletága. Úgy tudjuk, már a német cég vezetőinek az új szerződéseiről, illetve távozásuk áráról egyeztetnek. A villamosenergia-ipari csoportnak a kormány jelentős gázpiaci szerepet is szán, a majdani portfóliót megalapozó feladatok köre hónapról hónapra bővül.

Ki sem látunk az adatokból - Jó hír a Mol-nak Irakból

Tele a makroadat naptár mára, hisz a felülvizsgált amerikai GDP adat (a pár héttel ezelőtti 3,5 százalék helyett kisebb lehet az aktuális érték) mellett a szeptemberi S&P/Case Shiller lakáspiaci árindexétől, fogyasztói bizalomtól és a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyvétől lesznek hangosak a délutáni hírek - írja a Cashline.

Átengedte az irányítást a Molnak a horvát állam

A Mol Nyrt. megszerezte a horvátországi INA olajtársaság irányításának a jogát. Az utóbbi cégről azonban leválasztják a gázüzletágat, majd eladják a horvátországi Plinacro vezetéki társaságnak a múlt pénteken aláírt három szerződés alapján.
1
Világgazdaság Piactér