gyógyszerész

Gyógyszerészt is lasszóval kell fogni

Nem újdonság, hogy az elmúlt években a munkaerőhiány a gyógyszertárakat is elérte, így növekszik az igény a frissen végzett gyógyszerészekre.

Receptekkel csaltak, a NAV vádemelést javasol

Különösen nagy kárt és különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt négy patikus, egy közvetítő és egy orvos ellen nyújtott be vádemelési javaslatot a Fővárosi Főügyészségre a NAV. A nyomozás szerint több mint 388 millió forint ártámogatást vettek fel jogosulatlanul egy csontrák elleni készítmény forgalmazása kapcsán. A gyógyszerészi kamara elhatárolódik.

A bankok is ismerkednek még a patikahitellel

A patikahitellel a bankoknak a gyakorlatban egy magánszemélyt kell támogatniuk, hiszen a kölcsönt a gyógyszerész veszi fel, ez is akadálya lehet, hogy a pénzintézetek többsége még idegenkedik az államilag támogatott hitel refinanszírozásától – állítják a szakértők.

Nem kapkodnak a patikahitelért

„Az előzetes várakozásokkal szemben nem kell hitelfelvételi rohamra számítani” – közölte a tárca, amikor arról érdeklődtünk, mennyien éltek eddig az állami támogatású patikahitel lehetőségével.
Világgazdaság Piactér