Ahogy arról a VG is beszámolt , A Gazdasági Versenyhivatal 23,6 millió forintos bírsággal sújtotta a Nutriversum Kft.-t, amiért a cég az uniós ágazati szabályokkal ellentétesen, a fogyasztókat megtévesztve reklámozta étrend-kiegészítőit az elhíresült vírustagadóval, Gődény György gyógyszerésszel. A tavaly év végén indított vizsgálatot.

Fotó: Facebook /Doktor Gődény

A Nutriversum mellett ugyanakkor a GVH egy másik céget is megbírságolt az ügyben: a Gődény Györgyöt a marketing-együttműködésben képviselő East to West Hungary Trade Kft-t 166 ezer forintra büntette 

– írja a G7. A vállalat neve azért sem csenghet túl ismerősen, mert augusztus elejéig Fitnesmaffia Sports Company néven futott, és Gődény György, illetve felesége tulajdonában állt.

A vírusszkeptikus gyógyszerész ugyanakkor nyáron – tehát tíz hónappal a most záródó vizsgálat megindítása után – túladott a cégen.

A vállalatot egy ezerfős szabolcsi községben élő 29 éves férfi vásárolta meg a szerződés szerint egymillió forintért, akinek ezenkívül semmilyen más üzleti érdekeltsége nincs, és nem volt korábban sem. A céget ráadásul egy olyan úgynevezett székhelyszolgáltatóhoz jelentették be, amelynél több száz másik vállalat székhelye is van.

A tranzakció révén valószínűsíthető, hogy a GVH nem tudja behajtani a 166 ezer forintot, de az biztos, hogy ha sikerült is megfizettetni a büntetést valakivel, az biztosan nem Gődény György lesz.

Bűnösnek találta a bíróság Gődény Györgyöt

Az ügyészség elégedett a Gődény ügyében hozott ítélettel, de a büntetővégzésben meghozott döntés még nem jogerős.