HPV

Már szállítják az ingyenes oltásokat

Térítésmentesen a 60 év felettiek, a három év alattiak, az asztmások, a szív- és érrendszeri, a daganatos betegek, az egészségügyi dolgozók és a várandósok jogosultak a védőoltásra.

Még mindig nincs győztese a HPV-vakcina-tendernek

Tavasz óta tart és még mindig nem zárult le a HPV (humán papillomavírus) elleni oltóanyag közbeszerzése. A 2014-ben megkötött szállítási szerződés október 1-jén lejár.

Méhnyakrák: még lehet jelentkezni az ingyenes védőoltásra

Jövő hétfőn lejár az a határidő, ameddig a szülők nyilatkozhatnak arról, kérik-e lánygyermeküknek a humán papillomavírus (HPV) elleni ingyenes védőoltást – hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Megelőzhető a rettegett betegség - egymilliárdos oltásprogram indul

Egy rendkívül súlyos és rettegett megbetegedés, az egyik leggyakoribb nőgyógyászati daganatos megbetegedés és halálok előzhető meg a hetedik osztályos lányok ingyenes HPV elleni védőoltással - mondta Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.

Még lehetne javítani a világhírű magyar védőoltási rendszert

Kiemelkedően jó a hazai védőoltási rendszer, a gyermekek 95-97 százalékos átoltottságával a világelsők között vagyunk. Jó lenne, ha a tudomány fejlődésével előállított legújabb vakcinákhoz is hozzájuthatnának a magyar gyermekek.

A szarvasi tinik is ingyen kapnak védőoltást

Szarvas város önkormányzata is támogatja a településen élő 13 éves lányok méhnyakrák elleni védőoltását. Hazánkban évente 1250 megbetegedés történik, ötszázan vesztik életüket e daganatban.
Világgazdaság Piactér