idősek

Meg kell nyerni az ezüstgenerációt

A magyar bevásárlóközpontoknak is az ezüstgeneráció lehet az új vásárlórétege – állapítja meg a KSH, tanulmánya szerint több pláza tévesen fókuszál csak a fiatalokra.

Jobban fogytunk szeptemberben, mint tavaly ilyenkor

Kevesebben születtek és többen haltak meg 2017 szeptemberében, mint az elmúlt év azonos hónapjában – áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb jelentésében.

Még több idős emberhez viszik el az internetet

Közel 500 hátrányos helyzetű településre terjesztik ki az idősügyi infokommunikációs programot, amely 2018 augusztus végéig 1,2 milliárd forint állami támogatásból valósul meg.

Az idősek pórul járhatnak az e-receptekkel

Novembertől már e-receptre írják fel a gyógyszereket az orvosok, ám a medicinák gyógyszertári kiváltása gondot okozhat azoknak az időseknek, akiknek memóriachip nélküli személyi igazolványa van.

Egyre több nyugdíjasról kell gondoskodni

Egyre több időskorúról kell gondoskodni hazánkban, és az öregedés megállíthatatlan. Még viszonylag jó helyzetben vagyunk uniós összevetésben, de ez nem marad így.

Erősödik a gyermekvédelmi ellátórendszer

Erősíti a kormány a gyermekvédelmi ellátórendszert jövőre, emelkedik például a nevelőszülői díj mértéke – nyilatkozta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.
Világgazdaság Piactér