jótállás

Tisztulóban a hazai e-kereskedelem

Viszont a magyar webáruházak 36 százaléka nem tájékoztatta a fogyasztókat megfelelően a jótállási jogokról, ez az arány rosszabb az uniós átlagnál.

Új rendelet: a vevő vagy az eladó felelős a termék hibájáért?

Az új Polgári törvénykönyv (Ptk.) megfogalmazása szerint termékszavatosság esetén a vásárló nem csak az eladóval, hanem közvetlenül a gyártóval vagy a kereskedővel szemben is érvényesítheti a szavatossági jogát, így javítást, cserét kérhet - ez utóbbiak eljárási szabályait tette közzé a nemzetgazdasági miniszter a legutóbbi Magyar Közlönyben.

Átírták a kötelező jótállás szabályait

Módosultak a kötelező jótállás szabályai, az új előírások egyebek mellett vonatkoznak a jótállási jegyekre, amelyeket ezentúl nem lehet elhalványuló szöveggel átadni a vásárlónak, és differenciáltabbá válik az épületszerkezeteknél az egységes, 3 éves jótállás is.

Gond a mobilok jótállásával

A Budapesti Békéltető Testület szerint a Magyar Telekom továbbra is korlátozza a fogyasztói jogokat.

Még ma is átverik a vásárlókat

Továbbra is gondok vannak a jótállás és szavatosság területén, a fogyasztók még mindig nem kapnak megfelelő tájékoztatást jogaikról, ezért a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) továbbra is indokoltnak tartja a téma átfogó ellenőrzését.

Lejárt szavatosságú termékek miatt bírságolták meg a Tescót

Másfél millió forintos bírságot szabott ki a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc- biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának budai kerületi hivatala - mint első fokon eljáró hatóság - a Tesco Global Áruházak Zrt. -re az áruházlánc Pest megyei üzleteiben feltárt szabálytalanságok miatt - tette közzé Kiss Attila, a kormányhivatal kommunikációs vezetője. A láncnak egyebek mellett a lejárt szavatosságú termékek miatt kell fizetnie.
Világgazdaság Piactér