költés

Erre költenék pénzüket a magyarok

A magyarok közül a legtöbben nyaralásra terveznek költeni az idén, ezt követően az iskolakezdés és a lakásfelújítás szerepel a tervezett kiadások között.

Idén hatezer forinttal többe kerül a karácsony

Az idén átlagosan 52 600 forintot szánnak karácsonyi ajándékokra a vásárlók, a tavalyinál mintegy 6000 forinttal többet, és az egy évvel ezelőtt mérthez képest egy nappal kevesebbet, átlagosan 5 napot fordítanak azok beszerzésére a Budapest Bank megbízásából készített, a karácsonyi költéseket vizsgáló kutatás szerint.

KSH: Egyre többet, de rövidebb időre utazunk külföldre

2016 III. negyedévében a Magyarországra tett külföldi utazások száma 9,3, a látogatók kiadásai 5,3 százalékkal nőttek 2015 azonos időszakához viszonyítva. A magyar lakosság külföldre tett utazásainak száma 7,7, az utazásokhoz kapcsolódó kiadások 16 százalékkal bővültek.

Ennyit szánnak a karácsonyra a magyar internetezők

Az idén karácsonykor az ajándékokra szánt teljes összeg ajándékozónkként 30 500 forint lesz, ami 10 százalékkal több a tavalyinál - közölte a GKI Digital és az Árukereső.hu közös, online kiskereskedelmi kutatásának eredményét csütörtökön az MTI-vel.

Szívesebben költenek a háztartások

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint az idei év egészében fogyasztói piac a reáljövedelmekhez igazodó növekedése várható, 2-3 százalék körüli mértékben.

Ilyen szegények lennénk?

Ez friss tanulmány szerint a hazai lakosság vásárlóereje az európai átlag 40 százalékát sem éri el, a németországinak pedig csupán negyede. Igaz, a 2009. évi pénzügyi- és gazdasági válság hatásaként néhány kivételtől eltekintve az EU országokra is jellemző a visszaesés.

Szabálytalanság: külföldi utakat is eladtak a SZÉP-kártyákkal

Külföldi utakat is eladtak egyes utazási irodák s SZÉP-kártyákkal, ami szabályellenes – derült ki az ellenőrzések során. Korábban betiltották a Patika Center Zrt. SZÉP-kártya kibocsátási tevékenységét, s nem fogadhatja el az említett kártyákkal a fizetést az „All You Can Move” Sportpass kártya-rendszer.
Világgazdaság Piactér