könyvelés

Nem fenyegetik a robotok a könyvelőket

A digitalizáció a könyvelői piac nagy részét érzékenyen fogja érinteni, de a komplex megoldásokat nyújtó vállalkozásoknak nincs mitől tartaniuk.

Nem fenyegetik a robotok a könyvelőket

A digitalizáció a magyar könyvelői piac nagy részét érzékenyen fogja érinteni, de a komplex megoldásokat nyújtó vállalkozásoknak nincs mitől tartaniuk. Lovász Györgyöt, a magyar tulajdonú ICT Európa Holding könyvelő és adótanácsadó tulajdonos-vezérigazgatóját kérdezte a Világgazdaság.

Kényelmes megoldás, csak bukhatjuk az adómentességet

Januártól egyszerűsítette a helyi iparűzési adó bevallását a NAV – legalábbis elvben. Ugyanis a központi megoldás nem feltétlen egyszerű és nem veszi figyelembe a helyi adómentességet.

Ezekben a munkakörökben pillanatok alatt elhelyezkedhet Magyarországon

A pár éves tapasztalattal rendelkező szakmunkásokat és fizikai munkásokat keresték leginkább a cégek 2016-ban. Az előző évhez képest 22 százalékkal több állást hirdetettek meg online, a profession felületén havonta közel 10 ezer új pozíció jelent meg. A legtöbb embert szak-, fizikai-, segéd- és betanított munkákra várták, de az értékesítés és kereskedelem kategóriában is rekordszámú hirdetés jelent meg. Ezzel szemben a jelentkezőknél leginkább az adminisztrációs és asszisztensi irodai munkák voltak népszerűek.

Folytatódik a botrány - Saját vezetőségét perli az Olympus

Az Olympus közölte, hogy a cég elnökét és tizennyolc volt és jelenlegi igazgatótanácsi tagját pereli be összesen 47 milliárd dolláros kártérítésért Japán történetének egyik legnagyobb könyvelési botrányának következő lépéseként.

Hogyan csökkenthetik a devizahitelek terheit a cégek?

Bár az elmúlt napokban érzékelhetően gyengült a svájci frank, a várakozások szerint még jó ideig nem várható az alpesi deviza árfolyamának normalizálódása. Addig is azonban számos – pénzügyi, illetve adóoptimalizációs – technika segítségével mérsékelhetik terheiket a vállalati devizaadósok – hívja fel a figyelmet az RSM DTM adótanácsadó és könyvvizsgáló társaság legfrissebb elemzésében.
Világgazdaság Piactér