Kovács Pál

Uniós fék a Déli Áramlatnak

A Déli Áramlat beruházás szerződései több ponton is ütköznek az uniós szabályozással, ezekről azonban az Európai bizottság külön nem, csak az EU-Oroszország partnerség részeként kíván tárgyalni. Nekünk ez túl lassú, nem öt év múlva, hanem már holnap kell a megoldás Kovács Pál energetikáért felelős államtitkár szerint.

Élénkülhet a romániai gázforgalmunk

Constantin Niţa, romániai energiaügyi miniszter a napokban a két ország közötti energetikai együttműködésről tárgyal Kovács Pál államtitkárral, a Mol és az MVM vezetőivel. Áprilisban miniszteri szintű Nabucco tárgyalás lesz Budapesten.

METÁR - Olajos cáfolja Bencsik állításait a késlekedésről

A METÁR munkacsoport nem csúszott ki a határidőkből, a szabályozás uniós véleményeztetése pedig nem tart tovább 3-4 hónapnál, reagált az ezzel kapcsolatos cikkünkre Olajos Péter, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumból (NFM) nemrégen felmentett államtitkár.

Fel kell számolni az uniós energiaszigeteket!

Az energiastratégia célja megfelelni az ellátásbiztonság,a versenyképesség és a fenntarthatóság kritériumainak, közölte pénteken Kovács Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára.

A plusz két paksi blokk csak a kezdet!

A paksi blokkok élettartam hosszabbítása és a két új blokk építése után további, kapacitáskiesést pótló blokkok építése is bekerülhet az energiastratégiába.
1
Világgazdaság Piactér