Kovács Pál

Kovács Pál is a MEKH-et erősíti

Szeptember 1-jétől a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal energetikai elnökhelyettesi posztját Kovács Pál tölti be, Klimits Levente pedig operatív elnökhelyettesként folytatja munkáját.
2022.08.31 Olvasási idő:

Kinevezték a paksi bővítésért felelős új államtitkárt

Egykori szakértőből lesz az új paksi bővítésért felelős államtitkár. Elődjét január 15-én mentették fel.
2019.02.03 Olvasási idő:

Uniós fék a Déli Áramlatnak

A Déli Áramlat beruházás szerződései több ponton is ütköznek az uniós szabályozással, ezekről azonban az Európai bizottság külön nem, csak az EU-Oroszország partnerség részeként kíván tárgyalni. Nekünk ez túl lassú, nem öt év múlva, hanem már holnap kell a megoldás Kovács Pál energetikáért felelős államtitkár szerint.
2013.11.18 Olvasási idő:

Begyorsultak a Nabucco-előkészületek

Nyárra várható a döntés arról, hogy a Nabucco West vagy a TAP szállíthatja-e Európába az azeri gázt.
2013.04.12 Olvasási idő:

Élénkülhet a romániai gázforgalmunk

Constantin Niţa, romániai energiaügyi miniszter a napokban a két ország közötti energetikai együttműködésről tárgyal Kovács Pál államtitkárral, a Mol és az MVM vezetőivel. Áprilisban miniszteri szintű Nabucco tárgyalás lesz Budapesten.
2013.03.31 Olvasási idő:

Az atomenergia mellett szállt síkra a kormány

A tiszta és megbízható atomenergia használata segít az uniós klímavédelmi célok elérésében, mondta Kovács Pál államtitkár.
2012.10.04 Olvasási idő:

METÁR - Olajos cáfolja Bencsik állításait a késlekedésről

A METÁR munkacsoport nem csúszott ki a határidőkből, a szabályozás uniós véleményeztetése pedig nem tart tovább 3-4 hónapnál, reagált az ezzel kapcsolatos cikkünkre Olajos Péter, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumból (NFM) nemrégen felmentett államtitkár.
2011.11.29 Olvasási idő:

Fel kell számolni az uniós energiaszigeteket!

Az energiastratégia célja megfelelni az ellátásbiztonság,a versenyképesség és a fenntarthatóság kritériumainak, közölte pénteken Kovács Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára.
2011.04.02 Olvasási idő:

A plusz két paksi blokk csak a kezdet!

A paksi blokkok élettartam hosszabbítása és a két új blokk építése után további, kapacitáskiesést pótló blokkok építése is bekerülhet az energiastratégiába.
2011.01.12 Olvasási idő:

Nem bírta a kritikát - Bikacsököt ragadott a polgármester Szemelyen

Feljelentette a polgármestert a Baranyai megyei Szemely község honlapjának szerkesztője, miután a település vezetője a lakására hívta, majd egy bikacsökkel ütlegelni kezdte, miközben a honlapon megjelent hozzászólásokat olvasta a fejére.
2008.08.11 Olvasási idő: