közop

Döglött kígyó: Mikor újíthatják fel a csepeli M0-ás szakaszt?

Az MO rekonstrukció kivitelezési közbeszerzésének megindításához szükséges feltételek csak nemrégiben, idén nyáron teremtődtek meg – közölte a nemzeti fejlesztési miniszter a parlament honlapján y csepeli szakasz felújítása kapcsán. A csepeli M4-es és a hozzá kapcsolódó „régi” hárosi Duna-híd is meglehetősen rossz állapotba van, a híd szerkezetileg is hibás. Seszták szerint a beruházás megvalósítását lehetővé tevő összeg rendelkezésre áll majd, így a lobbizásra nem lesz szükség az uniónál.

Hevesben 1,3 milliárdért közel 30 kilométer utat újítanak fel tavaszig

Heves megyében közel 30 kilométernyi útszakasz felújítása indul meg és fejeződik be jövő tavaszig összesen 1,3 milliárd forint értékben – közölte a parlament honlapján a nemzeti fejlesztési miniszter. A Nemzeti Közlekedési Stratégia keretén belül előkészítés alatt áll egy középtávon megvalósítható útfelújítási program, melynek végrehajtását a megtett úttal arányos útdíjrendszer bevételei fedezheti.

Vasútállomás építő kerestetik

Megjelent a váci vasútállomás átépítésének a tenderfelhívása, nettó 14,8 milliárdos megbízásért indulhat a verseny.

Sakkozik az EU-pénzekkel a kormány

Magyarország az európai uniós fejlesztési források átcsoportosítását kezdeményezi a 2007-2013. évi költségvetési időszakban biztosított keret maradéktalan felhasználása, a pénzvesztés kockázatának csökkentése érdekében - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ).

EU-források megpályázása - Itt van a kutya elásva

Az NFÜ honlapján megjelentetett, „Az OP-módosítás társadalmi egyeztetése” címet viselő dokumentum arról tanúskodik, hogy határozott a kormányzati szándék az uniós források programok közötti (és egyes programokon belüli) megoszlásának módosítására.

Vaktölténnyel vadkacsára - hogyan költjük az unió pénzét?

Átléptünk az Európai Unió jelenlegi, hétéves (2007-2013) költségvetési időszakának második félidejébe. Az uniós fejlesztési források és támogatások elosztása az úgynevezett kohéziós politika keretében ezekben a hétéves periódusokban történik. Ebből az apropóból a Corvinus Egyetem oktatója, Szebeni Dávid közgazdász összefoglalta a pályázható források jelenlegi állapotát.
1
Világgazdaság Piactér