Cégvilág

Vasútállomás építő kerestetik

Megjelent a váci vasútállomás átépítésének a tenderfelhívása, nettó 14,8 milliárdos megbízásért indulhat a verseny.

Nettó 14,8 milliárd forintra becsüli a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a váci vasútállomás korszerűsítésének tervezését és kivitelezését, az annak megvalósítására kiírt nyílt közbeszerzési felhívásban, amely a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Az MTI beszámol, hogy a munkák között szerepel egy új gyalogos peronaluljáró, és egy gyalogos-kerékpáros aluljáró építése, és két 2x1 sávos közúti és közúti-gyalogos aluljáró felújítása. Az állomás épületet át kell alakítani, a peronok fölé több mint 6 ezer négyzetméternyi tető kerül, és meg kell építeni 347 P+R parkolóhelyet is.

Ajánlatot az a cég tehet, amelynek az utóbbi 3 évben vasútépítésből legalább nettó 12 milliárd forint volt az árbevétele. A beruházás uniós támogatású, a Közop Nyugati pályaudvar és csatlakozó vonalszakaszainak elővárosi célú fejlesztése projekt része.

Az ajánlatok benyújtási határideje október 25. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lesz a nyertes, az értékelésnél 80 százalékot jelent az ár.

Világgazdaság Online-->

peronaluljáró NIF váci P+R vasútállomás közop
Kapcsolódó cikkek