Cégvilág

Hevesben 1,3 milliárdért közel 30 kilométer utat újítanak fel tavaszig

Heves megyében közel 30 kilométernyi útszakasz felújítása indul meg és fejeződik be jövő tavaszig összesen 1,3 milliárd forint értékben – közölte a parlament honlapján a nemzeti fejlesztési miniszter. A Nemzeti Közlekedési Stratégia keretén belül előkészítés alatt áll egy középtávon megvalósítható útfelújítási program, melynek végrehajtását a megtett úttal arányos útdíjrendszer bevételei fedezheti.

„Hol, mennyi út, mikor és miből kerül felújításra Heves megyében?” címmel intézett írásbeli kérdést az MSZP-s Sós Tamás. Németh Lászlóné válaszában közölte, hogy Hevesben közel 30 kilométernyi útszakasz felújítása indul meg és fejeződik be jövő tavaszig összesen 1,3 milliárd forint értékben. Arra  emlékeztetett, hogy az utóbbi években az országos közúthálózat használati értékének növelését a mellékutak esetében a Regionális Operatív Programok (ROP), a főutak esetében a Közlekedés Operatív Program (KözOP) forrásainak felhasználásával érték el.

Következő lépésként elindították egy rövidtávon megvalósítható nagyfelületű országos burkolatjavítási programot.
Ennek keretében Hevesben felújítják a Kápolna-Tenk összekötő út, a Demjén bekötőút, az Ecséd bekötő út, a Selyp-Gyöngyöspatai összekötő út, az Atány bekötőút, a Hatvan-Atkár összekötő út, a Szücsi bekötőút, valamint a Boldog bekötőút bizonyos szakaszait.

Némethné közölte, hogy a Nemzeti Közlekedési Stratégia (NKS) keretén belül előkészítés alatt áll egy középtávon megvalósítható útfelújítási program. A program gördülőterv formájában tartalmazza majd a felújítási feladatokat, amelyek végrehajtását középtávon a megtett úttal arányos útdíjrendszer bevételei fedezhetik. Az NKS egyeztetési anyagának társadalmi megvitatása heteken belül megkezdődik. Az előterjesztés a véleményeztetés lezárása után kerülhet a kormány elé. A program indítását követően elsőként a legrosszabb állapotú és a forgalmasabb útszakaszok javítása várható.

Atkár németh lászlóné NKS MSZP Selyp Ecséd útfeéújítás Szücs Kápolna Sós Tamás Nemzeti Közlekedési Stratégia Tenk Regionális Operatív Programok boldog útszakasz bekötőút Atány Demjén Közlekedés Operatív Program közop nemzeti fejlesztési miniszter összekötő út Hatvan ROp gyöngyöspata heves megye
Kapcsolódó cikkek