kurzus

Izgalmasan alakulhat az OTP kurzusa

Az OTP árfolyamát meglehetősen sok kockázati tényező billentheti ki megszokott mozgásából – véli Cinkotai Norbert, a KBC Equitas elemzője.

Egyre népszerűbbek az ingyenes online egyetemi kurzusok

Fél év alatt majdnem a duplájára emelkedett az ingyenes online egyetemi kurzusok száma a világon, jelenleg 2625 óra közül válogathatnak a tanulni vágyók - hívta fel a figyelmet az Európai Bizottság friss adataira a Mathias Corvinus Collegium.

Megtört a svájci frank ereje

A múlt hét közepi rekordkurzusnál nagyjából 30 forinttal lejjebb járt tegnap a forint svájci frankkal szembeni árfolyama. Az immár jelentősnek nevezhető korrekciót az fűti, hogy a svájci jegybank árfolyamsáv bevezetését tervezi a deviza kordában tartása érdekében.

Euró árfolyam: Mennyből a pokolba?

Az euró kurzusa az ázsiai kereskedelemben szerdán háromheti csúcsot ért el a dollárral szemben, a görög adósságválság rendezésével kapcsolatos remények hatására.

Rekordmagasban a svájci frank - gyűrűzik az adósságspirál

Továbbra sem látszik az európai adósságválság nyomán kialakult befektetői bizalmatlanság enyhülése: a svájci frank történelmi csúcsra erősödött az euróval szemben, a hangulat a magyar devizát sem kímélte. Az euróval szemben 270 fölé, a svájci frankkal szemben 219 közelébe emelkedett az árfolyam.

Meglepetés: robog a forint

A forint erősödött az euróval szemben, miközben a nemzetközi hangulat nem javult. A kormányzati reformcsomag felfokozott várakozása némiképp táplálhatja a forint erejét, és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) kötvényaukciójának hatására is az erődösé irányába fordulhatott a forint.
Világgazdaság Piactér