nyomtatás

Biztató jövő előtt a könyvkiadás

Biztató jövő előtt áll a könyvszakma világszerte. A legfrissebb előrejelzések szerint 2019-ben a digitális eljárással előállított könyvek esetében a nyomatszám túlszárnyalja a 160 millió oldalt Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban.

3D-fantáziák

Hogyan változtatja meg a világot a 3 dimenziós (3D) nyomtatás? Manapság ékszerekről és méretre készülő konzervnyitókról olvashatunk – mintha 30 évvel ezelőtt arról szóltak volna a hírek, hogy a személyi számítógépek segítségünkre lesznek abban, hogy receptjeinket rendszerezzük. A PC-knek jóval több hasznát vettük. Sok vállalkozó és üzletember már minden munkáját számítógépeken végzi, a receptjeink nem csupán rendezettek, de online is elérhetők. A számítógépek figyelik az edzések eredményességét, vigyáznak a csecsemőkre, és közreműködnek a digitális barátságok létrejöttében.

Százmilliós megtakarítás a MÁV-nál

Megkezdték a MÁV-nál egy új, az eddiginél hatékonyabb dokumentumkezelési rendszer bevezetését, amellyel fokozatosan növekvő, évi százmillió forintos nagyságrendű költségmegtakarítást ér el a vasúttársaság - közölte a MÁV Zrt. az MTI-vel.

Kihalnak a céges nyomtatók

Komoly változásokat hozott a gazdasági válság az irodai berendezések hazai piacán. Amellett, hogy a gyártók az elmúlt esztendőkben csökkenő kereslettel szembesültek a vevők igényei is jelentősen átalakultak, ez pedig új versenykritériumok előtérbe kerüléséhez vezetett.

"Megőrülnek" az emberek a WiFi nyomtatóért

Rekord mennyiségű wireless (WiFi) nyomtatót adtak el az utóbbi időben: 135 százalékkal nőtt az arány 2008-ban az előző évhez képest. Ráadásul 2007-ben az összes eladott tintasugaras nyomtatóknak csupán négy százaléka volt vezeték nélküli eszköz, 2008-ban már 10 százaléka. 2009. januárjában pedig a tintasugaras nyomtatók teljes piacának 16 százalékát vezeték nélküli nyomtatók tették ki. A Lexmark szerint e siker oka abban rejlik, hogy a technológia egyszerű, mobil, megosztható, gazdaságos és környezetbarát, miközben a vezetékes nyomtatóknál megszokott minőséget és teljesítményt nyújtja.

Az ügyfél megnyerése és megtartása

A Canon június 3-án és 4-én rendezi meg a Canon Essential Business Builder Program első részeként „Az ügyfél megnyerése és megtartása” címmel kétnapos szakmai konferenciáját. A kiscsoportos, zártkörű workshop központi témája az ügyfélkezelés, illetve a marketingeszközök hatékony felhasználásának bemutatása.
Világgazdaság Piactér