Cégvilág

Bármilyen eszközről nyomtatni bárhová? - Nem lehetetlen

A Google a cloud computing elképzelés logikáját követve olyan szoftveren dolgozik, amely megszabadítja a nyomtatás folyamatát a helyhez kötöttségtől.

Bár ma a mobileszközök széles spektruma áll rendelkezésre, bizonyos tevékenységek még mindig "röghöz kötöttek", ilyen a nyomtatás is. A dokumentumok printeléséhez elengedhetetlen, hogy az adott készülék felismerje és elfogadja a nyomtatott, vagyis a nyomtatókat – driver segítségével – telepíteni kell – írja a Mashable.

Ez gondot jelent, ha egy mobil készülékről, például iPadről szeretne nyomtatni valaki, vagy ha a teljes mértékben webes alkalmazásokra épül Chrome operációs rendszert használja. A Google célja, hogy kidolgozza a "cloud printinget", amely segítségével bármilyen eszközről bármilyen nyomtatóra dolgozhat a mozgásban lévő felhasználó.

A nyomtatáshoz a Google az alkalmazásokat a Google Cloud Print szoftverhez irányítaná, amely azután tovább adná a megbízást egy az internetes kommunikációra alkalmas nyomtatónak. A fejlesztés még korai stádiumában van, de a dokumentáció már elérhető.

print cloud computing nyomtatás Google
Kapcsolódó cikkek