oét

Parragh nyeregben

Várhatóan október 11-én tartja alakuló ülését a jövőben országos érdekegyeztető fórumként működő Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT), az alakuló ülésen az MTI információi szerint részt vesz Orbán Viktor miniszterelnök is.

MGYOSZ: A kötelező béremelés a külföldi cégeket támogatja

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) szerint csődökhöz és elbocsátásokhoz vezethet az a kormányzati terv, mely rendeletben rögzítené a magánszektorra vonatkozóan 2012-től két éven keresztül a bruttó 300 ezer forint alatti munkabérek emelésének mértékét.

SZEF: Negatív rekord - Teljhatalmat biztosít magának a kormány

A hazai szakszervezeti történetének leghosszabb ideje, 200 napja szünetel az érdekegyeztetés Magyarországon - írja hétfői közleményében Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF). A leghosszabb idő eddig 170 nap volt. A szervezet szerint ennyi törvényi változást nem lehet az érintettekkel történő konzultáció nélkül hozni. A kormány szerint

"Hazánk 2013-ra az egyik legrugalmasabb munkaerőpiac lesz"

Az új érdekegyeztetési rendszerben az egyház és a tudományos élet olyan szempontokat hozhat be a munka világába, amelyek korábban nem szerepeltek, mondta Czomba Sándor az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára szerint Magyarországon 55 százalékos a foglalkoztatottság a 15 és 65 éves korosztálynál, míg az uniós átlag 66 százalék. Szerinte 2013-ra az egyik legrugalmasabb munkaerőpiac lesz a magyar.

Parragh a kormánynak szurkol: "Megcsontosodott szakszervezetek"

Parragh László reméli, hogy a kormányzat megnyeri a munkavállalók érdekképviseleteivel folytatott vitát; a munka világának tervezett átalakítása ugyanis szükséges Magyarország versenyképességéhez és felzárkózásához, ami pedig a régióban mindenkinek érdeke - hangoztatta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a Duna Televízió műsorában.

Rogánnál panaszkodnak a Volánra

Bérmonitoring Bizottsághoz fordul a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSZ), mert elégedetlen a Volánnál lezajlott alágazati bértárgyalások eredményével.

Él a Fidesz feljelentő honlapja, telefonszáma

Elindult a Fidesz Bérmonitoring Bizottságának honlapja. Itt lehet bejelenteni az idei fizetésváltozásokat, legyenek azok negatívak vagy pozitívak a munkavállalóra nézve.
Világgazdaság Piactér