orvostechnika

Amerikai cégbe vásárolta be magát a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. kedden bejelentette, hogy kizárólagos licenc- és értékesítési szerződést kötött a Prima-Temp Inc.-nel egy, az Egyesült Államokban bejegyzett vállalattal.

Fontos az export az orvostechnikai cégeknek

Az elkövetkező néhány évben egymillió eurót meghaladó új rendelésállományt remél a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) szub-szaharai térség legnagyobb orvostechnikai kiállítása, a Johannesburgban ma megnyílt Africa Health-től.

Jönnek a magyar-azeri szerződések

Szijjártó Péter államtitkár szerint hamarosan szerződések születhetnek magyar és azeri cégek között, például vasútvonal építéséről.

Magyar eszköz arab piacon

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) szervezésében 10 magyar orvostechnikai vállalat mutatkozott be január végén az Arab Healthen, a világ egyik legnagyobb orvostechnikai kiállításán.

Orvostechnikával bővült a Flextronics

Európai szintű orvostechnikai üzletággal bővül a magyarországi Flextronics csoport szolgáltatóközpontja, a Flextronics Global Services Budapest, az új részleget ma adják át. A fejlesztés annak köszönhető, hogy a budapesti üzem megszerezte hozzá a megfelelő nemzetközi orvostechnikai minősítést – válaszolta lapunk megkeresésére Pat Cullen, a Flextronics Global Services alelnöke.

Hibás protézis vagy implantátum? - Már nem marad büntetlenül

Az egészségügyi szolgáltatóknak október 1-ig balesetfelelőst kell kijelölniük az orvostechnikai eszközökkel kapcsolatban bekövetkezett balesetek vizsgálatára és annak megállapítására, hogy azt emberi mulasztás, vagy a használt eszköz hibája okozta-e.

120 milliárd forintot lehetne megtakarítani a rokkantnyugdíjon

Merre tart az egészségügy? – Stratégia, szerkezetváltás, működésfejlesztés, finanszírozás címmel tartja XXI. egészségügyi szakkonferenciáját ma a Világgazdaság, amelyről élő videóközvetítést adtunk. Jóbai Zsolt, az Orvostechnikai Szövetség képviselője az eszközök szerepéről beszélt az egészségügyben.

Ördögi körben a kórházak beszállítói

Tragikusnak tartja a kórházak adósságállományának ugrásszerű növekedését Mikola István, a parlament egészségügyi bizottságának alelnöke.
Világgazdaság Piactér