A rendezvény most először rekordszámú, tizenegy magyar cég számára biztosít bemutatkozási és remélhetőleg üzleti lehetőséget.

A rendező Dél-Afrikán kívül Nigériából, Zimbabwéből, Mozambikból és Botswanából érkező vásárlók előtt, a 400 kiállító között, a magyar standon ott lesz az újszülött-gyógyászati technológiák területén kiemelkedő eredményeket elért Medicor Elektronika Zrt., valamint a 77 Elektronika Zrt., amely több mint huszonöt éve fejleszt és gyárt világszínvonalú diagnosztikai eszközöket, és vércukormérője bekerült a Kiemelt Nemzeti Értékek közé. Jelen lesz a Thormed Kft., az UltraGél Hungary 2000 Kft., a Labtech Kft., a Klimex Medical Kft.,
a Celitron Kft., a 3D Histech Kft., a Meditech Kft., a Rextra Kft. és Wet Wipe Kft.
A magyarországi kiállítók számának növekedése egyértelműen tükrözi az orvostechnikai ágazatra jellemző külpiaci expanziót: százötvennél is több magyarországi exportőrt tartunk nyilván. Az egészségipar az egyik legdinamikusabban bővülő szektor a világon, ezen belül az afrikai kontinens fejlődése a magyarországi áruexportőrök számára is új piacokat nyithat.
Az idén ez már a második jelentős nemzetközi egészségipari rendezvény. Januárban a világ egyik legnagyobb orvostechnikai kiállításán, a dubai Arab Healthen összesen 23 magyar cég mutatkozott be: a HITA segítségével 16 vállalat volt jelen, 7 orvosi műszergyártó pedig önállóan jelent meg. A cégek konkrét megrendeléseket kaptak többek között Pakisztánból, az Emirátusokból és Jordániából.