Cégvilág

Magyar eszköz arab piacon

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) szervezésében 10 magyar orvostechnikai vállalat mutatkozott be január végén az Arab Healthen, a világ egyik legnagyobb orvostechnikai kiállításán.

Velük együtt összesen 16 magyar cég jelent meg kiállítóként Dubajban – tájékoztatta a Világgazdaságot Orodán Krisztián, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal sajtófőnöke. Számos délkelet-ázsiai, afrikai és közel-keleti ország szakmai közönsége számára a dubaji számít az elsődleges orvostechnikai kiállításnak. Így a magyar orvostechnikai számára kiemelt jelentőségű volt a megjelenés a rendezvényen.

Magyarország jelentős tradíciókkal rendelkezik az orvosi műszerek gyártása területén. Az ágazat napjainkban egyértelműen a külpiacok felé tekint, 150-nél is több exportőrt tartunk nyilván. A vállalatok tulajdonosai között túlnyomó részben magyar magánszemélyeket és vállalatokat találunk. Jó néhány cég innovációban a világ élvonalába tartozik.
A fejlett piacok elöregedő népességének és a feltörekvő piacok dinamikus bővülésének köszönhetően a kereslet folyamatosan növekszik a medikai termékek iránt. Az egészségipar az egyik legdinamikusabban bővülő szektor a világon.

orvostechnika hita kiállítás arab
Kapcsolódó cikkek