Orvostechnikai Szövetség

Ezer beszállító hitelez a kórházaknak

Az áprilisban induló új elszámolási évet is 25-30 milliárd forint adóssággal kezdhetik meg az egészségügyi intézmények az Orvostechnikai Szövetség becslése szerint.

Harmadával kevesebb orvosi eszköz készült tavaly Magyarországon

Az itthon működő multik árbevétele nem csökkent, a szakértő szerint a probléma sokkal inkább az orvosiműszer-, implantátum- és egyéb orvostechnikai eszközöket gyártóknál lehet, akiktől a magyar állam a lehetőségeinél és a szükségesnél jóval kevesebbet vásárol.

Várják a pénzüket a beszállítók

Az Orvostechnikai Szövetség azt javasolja, hogy évente kétszer legyen kórházi konszolidáció, amíg nem rakják rendbe a kórházak finanszírozását.

Nagyon várják a pénzüket a beszállítók

Az Orvostechnikai Szövetség azt javasolja, hogy évente kétszer legyen kórházi konszolidáció, amíg nem rakják rendbe a kórházak finanszírozását. A beszállítókat képviselő három tagszervezet a pénzügyminiszternek és az emberi erőforrások miniszterének írt levelében kért segítséget.

Besokallhatnak a kórházbeszállítók

Nagy bajba kerülhetnek a kórházak és a betegek is, ha a kormány legalább részben nem rendezi a beszállítók felé fennálló adósságaikat. Egyes gyógyszer-nagykereskedőkhöz hasonlóan a kórházi eszközök forgalmazói is megelégelhetik, hogy az egyre nagyobb mértékű adósságok miatt gyakorlatilag nekik kell finanszírozniuk az egészségügyi intézmények működtetését, és a jövőben csak akkor fognak szállítani, ha a kórházak előre fizetnek.

Kórházadósság: betelt a beszállítók pohara

A kórházak tartozása az orvostechnikai beszállítók felé április végére meghaladta a tízmilliárd forintot, ezért szövetségük rendkívüli tanácskozást hív össze a helyzet rendezésére.
Világgazdaság Piactér