pénztártag

Egy tagnak egy alap

A pénztártagok most már elvileg két portfólió között meg is oszthatnák a vagyonukat. A legtöbb pénztárnál nem biztos, hogy lenne értelme egy ilyen költséges fejlesztésnek.

Adományból élnének a nyugdíjkasszák - Mi várható?

Sorra szűnnek meg vagy olvadnak össze a bevétel nélkül maradt magánnyugdíjpénztárak. Az Erste végelszámolásáról tegnap döntöttek, a talpon maradást megkísérlők adományokból szeretnének fennmaradni.

Perközösséget szervez a VDSZ a pénztártagoknak

Perközösséget szervez a magánnyugdíjrendszerben maradt tagokból a vegyipari szakszervezet, hogy a strasbourgi bíróságnál keressen jogorvoslatot a kormány tervezete, mintegy 102 ezer tag megtakarításának államosítása ellen.

A félelem az úr

A piacokon megerősödő turbulencia tovább nehezítheti a hazai életbiztosítók helyzetét, a svájci frankban eladósodott lakosság ugyanis megtakarításai likvidálása mellett dönthet.

Reálhozam: ennyit fizet átlagosan az OTP

Megtekinthető a tagi kifizetések mértéke 2011. július 15-vel az OTP Magánnyugdíjpénztár honlapján. Így mind a társadalombiztosítási nyugdíjrendszert választó átlépők, mind a jelenlegi pénztári tagok megismerhetik az őket illető tagi kifizetések nagyságát – olvasható a pénzintézet közleményében.

Nyugdíj: Még sincs reálhozam? Kik jártak a legrosszabbul?

Ha a tagok által történt összes befizetést nézzük, negatív lett a hazai magánnyugdíjpénztárak reálhozama az elmúlt 13 esztendőben – állítja a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a honlapján közzétett tanulmányban. A részben becsült adatok alapján készült számítás szerint a kasszákban lévő pénz hozama az indulás óta átlagosan 0,21 százalékkal maradt el a pénzromlás ütemétől.

Riogatás - Az ÁSZ "érdekes" jelentése

Az intézmény éves terveinek megfelelően készült el a Pénztárak Garanciaalapjáról készült jelentés – hangsúlyozták tegnap az Állami Számvevőszéknél. Feltételezem, azért, nehogy véletlenül bárki is azzal vádolja meg az intézményt, hogy kormányzati megrendelésre gyártotta le a tanulmányt.
Világgazdaság Piactér