Pénz- és tőkepiac

Megérkeztek a reálhozamok - Fontos információk az ellenőrzéshez

Határidőre befejezte a reálhozamok átutalásának elindítását az összes magánnyugdíjpénztár, most már a pénzügyi közvetítő rendszeren múlik, mikor juthatnak hozzá pénzükhöz az érintettek.

A Stabilitás Pénztárszövetség tagjai azoknak is időben újrautaltak, akik hibás adataikat 2011. május 31-e után módosították, noha - a pénztárak többszöri kérése ellenére – ezzel kapcsolatban a mai napig nem született meg a vonatkozó jogszabály módosítása.

A pénztárak maradéktalanul eleget tettek a tb-rendszerbe történő átlépéshez kapcsolódó eljárási szabályokról szóló kormányrendelet előírásainak és a jogszabályban előírt határidőre – 2011. augusztus 31-ére -  valamennyi magánnyugdíjpénztár befejezte az utalások indítását - jelentette be Bába Julianna, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke.

Az elnök kiemelte: annak ellenére, hogy a szükséges kormányrendelet a mai napig nem született meg, a pénztárak a hibás adatokkal rendelkező pénztártagok esetében, akik bejelentették a jelenlegi lakcímüket, szintén a jogszabályban szereplő határidőre elindították az újrautalást.

A Stabilitás közölte azt is, hogy a pénztárak a kifizetéseket követően a reálhozamok és tagdíj-kiegészítések nagyságáról – a kormányrendelet előírásai szerint – értesítést küldenek a pénztártagoknak. A szövetség arra kéri a volt pénztártagokat, hogy várják meg az elszámolási értesítőt, amelyben szerepel, hogy a megtermelt hozamból mennyi az inflációt kompenzáló rész, amely a tőke összegével együtt az államkasszába került és mennyi a többlet teljesítményből adódó reálhozam. Amennyiben vitatják a kifizetések nagyságát, esetleges jogorvoslati kezdeményezéseikkel forduljanak közvetlenül saját pénztárukhoz a probléma tisztázása érdekében – tanácsolta Bába Julianna.

Stabilitás reálhozam pénztártag kifizetés Pénztárszövetség
Kapcsolódó cikkek