Robin Hood

"Robin Tobin Hood" adó Európának

Ismét népszerű ötletté vált a politikusok körében és a közvélemény előtt a pénzügyi tranzakciók megadóztatása. Kérdés, valóban bevezetik-e, és ha igen, milyen hatásokkal járhat egy ilyen adó.

Felfüggesztett börtönt kapott "Robin Hood"

Huszonkét hónapos felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a német banki alkalmazott, aki a pénzintézet tudta nélkül engedélyezte, hogy a szegényebb ügyfelek túlköltekezzenek, a manővereket pedig a tehetős kliensek forrásaival fedezte.

Robin Hood-adó: az Országgyűlés elfogadta

Az Országgyűlés hétfőn 190 igen szavazattal, 184 ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta a távhőszolgáltatás versenyképesebbé tételéről szóló törvényt, az úgynevezett Robin Hood-adót, amelynek alapján jövőre 8 százalékos különadót kell fizetniük a nagy energiaellátó és -kereskedő cégeknek.

Lesz Robin Hood-adó, de szűkebb körben

Elutasították hétfőn késő délután a honatyák azt a liberális módosító javaslatot, amely a jövőre bevezetendő úgynevezett Robin Hood adó elhagyását irányozta elő a távhőszolgáltatás versenyképesebbé tételéről szóló törvényjavaslatból.

A Robin Hood a Főtávnak hőt adó erőműveket is sújtaná

Balog Róbert, a Főtáv szóvivője a Napi Gazdaságnak adott interjújában elmondta: bárki ellenőrizheti a cég honlapján, hogy a cég több évre visszamenőleg csak néhány százmilliós nyereséget termel, ami minimálisnak tekinthető.
Világgazdaság Piactér